С какво са заслужили чужденците да им пращаме такива като Пацо Балкона?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Не, в България няма управляваща каста.
Издигнала се, окопала се на върха и състояща се или от крадци, или от такива, които ги покровителстват, за да продължават да крадат, пише Стефан Миланов в Клуб Z.
Няма такова нещо. Всичко е точно, демократичният процес си върви и чрез избори всеки честен, почтен и с лидерски качества – каквито несъмнено имат в най-големи дози съсредоточилите най-много власт у нас – може да достигне до най-високите нива, top of the top на държавната машина. Всички решения на всички нива се взимат единствено по съвест и на база върховенство на закона и личните достойнства на кандидата. Не, в България няма послушни магистрати и ченгета.
Просто на едни – дори понякога публично известни със своите успешно водени или най-често успешно неводени производства – им върви. Повече от на други. Припомнете си Никола Филчев… След успешно изпълнения мандат на главен прокурор отиде посланик. За да не кажа нещо съставомерно, само вижте в кои медии се изявява днес и ще се ориентирате, дори нищо дрго да не помните за прокуратурата в неговия мандат. Спомнете си Владимир Писанчев – шефът на ДАНС, по чието време идва „онова“ от партньорска служба за втория в ДПС Христо Бисеров.
После той бе правилен свидетел по делото срещу Владимира Янева „Червеи“, което според мнозина е изтичане на масиви на МВР към частни дружества. И отиде консул. Буквално замеряме чужбина с ценни кадри. Филчев, Писанчев, а ето сега и Пламен Георгиев… Не, в България няма задкулисие. Просто някаква случайна ръка на съдбата там в тъмното (то и в Бояна се стъмва рано, щото нали – усойно заради Витоша) си играе на барбут и прахосва в пустата чужбина такава ценна експертиза.
 Ами, не е честно спрямо нас. Признайте…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар