С невярна информация ГЕРБ обвини президента, че разпространява фалшиви новини

ГЕРБ, Румен Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С невярна информация министърът на енергетиката Теменужка Петкова и депутати от ГЕРБ обвиха президента Румен Радев, че разпространява фалшиви новини.

“Фалшивите новини са много силно разпространени, а такъв тип новини стигат изключително бързо до българските граждани, до цялото общество и създават една невярна, неточна и лъжлива представа за реалността.

Днес с изненада чух, че президентът е коментирал една тема, която силно ме впечатли.

Тъй като и цифрите, които той коментира, бяха наистина впечатляващи, а именно – че по време на служебното правителство са събрали просрочени вземания в размер на 1,6 млрд. лева, основно от енергетиката.

Това, разбира се, не е … как да кажа… не силно преувеличено, това е една лъжа”, каза на пресконференция пред журналисти в Народното събрание Петкова.

След това министърът на енергетиката обяви, че държавният глава трябва да представи документи, че говори истината. “Мисля, че един срок от 3 дни е разумен”, каза тя.

“Ние настояваме в следващите часове или най-много дни президентът да представи доказателства за събраните 1,6 млрд. под формата на документи. Ако не го направи, ще считаме оттук нататък, че освен госпожа Лъжа, имаме и господин Лъжа”, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

“Това е наистина една огромна сума, за да бъде събрана за няколко месеца.

Нито в министерство на енергетиката, нито в което и да е друго могат да се съберат толкова приходи, дори сумарно. Ако имаше такива приходи, то бюджетът щеше да покаже още на третия месец миналата година тези 1,6 млрд. Вероятно реакцията е заради това изследване на асоциацията”, включи се в обвиненията председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

В Пловдив обаче президентът не е казал това, което цитираха депутатите от ГЕРБ и министъра. “Служебното правителство остави 1,6 млрд.

Нека кажат къде са. Второ, служебното правителство събра просрочени вземания от много години. То ги събра. Особено в сферата на енергетиката.

Това ме навява на мисълта, че там нарочно от определени компании не са търсени тези вземания”, се чува ясно от записи на изказването на държавния глава и там той не споменава каква е събраната сумата от просрочените вземания.

Offnews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар