С приемането на Истанбулската Конвенция Герб ще махнат датата 3 март от Националните празници. За национален празник според готвените промени била определена датата 6 май

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наш източник ни довери още от кухнята защо ГЕРБ и лично Бойко Борисов настояват толкова много да се приеме Истанбулската Конвенция.

Според текст в нея всяка държава, която ратифицира Конвенцията не трябва да влиза в противоречие и да накърнява други народи, с това ГЕРБ вече са решили как да се съобразят и ще променят датата 3 март да е национален празник на България.

Според Бойко Борисов и Цецка Цачева не можело според Конвенцията вече България да празнува на датата 3 март, защото с това обиждаме Турция и народа и, който толкова години показва уважение към всички в Западните Балкани и постоянно иска да стане член на голямото европейско семейство.

Затова и от ГЕРБ са решили веднага щом се ратифицира от Парламента с гласовете на техните депутати и Воля, Конвенцията, национален празник на България да стане 6 май, все пак тогава честваме свети Георги, а за него в легендите се разказва, че е победил Змей, а не народ, а в Конвенцията нищо не се казва за змейове.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар