С този препарат за пране ще ви спести много пари – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Помислете колко често перете и колко количество перилен препарат използвате. Независимо дали използвате прах или течен перилен препарат, това се отразява негативно както на джоба ви, така и на планетата. 

Вероятно не сте се замисляли, но можете да си правите сами препарат за пране. Ще ви излиза в пъти по-евтино, а и ще допринесете за опазването на планетата. А и не е толкова сложно, колкото си го представяте.За направата на домашен перилен препарат ще са ви необходими само три съставки, които са доста евтини, особено ако ги купувате на едро. Освен това всички съставки са нетоксични, биоразградими и няма да причинят вреда на формите на живот и няма да замърсяват водоемите, каквото се случва при използването на обикновените перилни препарати. 


2377897

Домашно приготвеният перилен препарат е безопасен за хора с чувствителна кожа и може да се използва както в перални машини, така и за пране на ръка. 

След като изпробвате рецептата за перилен препарат и се уверите колко добре изпира и колко добре се отразява на джоба, вероятно никога повече няма да си купите прах за пране от магазина. 

Домашният перилен препарат по-добър ли е от купения?

Определено! Когато използвате правилните съставки – такива, които са безопасни за вашите дрехи и вашата машина – домашният перилен препарат може да бъде също толкова ефективен за почистване на леко замърсени дрехи. Можете да го използвате върху всички материи, включително бели дрехи и кърпи, и дори да перете ръчно деликатни дрехи с него. Ако става въпрос за по-замърсени дрехи, няма да свърши добра работа, но това важи и за купените препарати. Ако трябва да се справите с упорито петно, има други препарати, които трябва да използвате.

Какви са необходимите продукти? 

Трите основни съставки са сода на кристали, сода бикарбонат (сода за хляб) и марсилски сапун. Марсилският сапун е нежен почистващ препарат с естествени антибактериални свойства. Подходящ е за вълна, коприна, деликатни тъкани и дори бебешки дрехи, тъй като е много нежен. Содата бикарбонат има антимикробни свойства и е естествен дезодорант. Содата на кристали имат добра обезмасляваща способност и се използва за омекотяване на твърда вода. Можете също да добавите няколко капки от любимото си етерично масло, за да придадете аромат на домашния си перилен препарат. 

2377899

Как се прави?

Ще ви бъдат необходими буквално няколко минути. Комбинирайте 250 грама сода на кристали с 250 грама сода бикарбонат. Настържете 250 грама марсилски сапун и го добавете към содата. 

Добавете около 30 капки етерично масло по избор и разбъркайте. 

Прехвърлете сместа в буркан или друг съд, надпишете го и готово!

Полезни съвети

За да получавате добри резултати, трябва да знаете как да използвате този препарат. 

За едно пране, трябва да използвате не повече от 2 с.л. прах. Тази рецепта е за количество, достатъчно за около 35 пранета. 

Също така е важно за съхранявате препарата в плътно затворен съд и да го държите на сухо място.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар