С цените на петрола ще се случи невъобразимото, предупреди Медведев! Скокът вече започна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност (СБ), предупреди в своя Telegram канал, че поради ограниченията върху руския петрол „невъобразимото ще се случи с цените“.

 

 

Според заместник-ръководителя на Съвета за сигурност „просто е удивително как човечеството обича постоянно да стъпва на едно и също гребло, опитвайки се да регулира цените, за да угоди на политическата ситуация“.

 

 

Той забеляза, че тези опити винаги завършват с изчезване на стоките или повишаване на цените за тях, тъй като никой не е отменил закона за стойността.

 

 

„Така ще бъде и с петрола. Разбира се, той няма да изчезне, но невъобразимото ще се случи с цените. Какво точно, между другото, никой не знае със сигурност, но наистина искам да опитам да вляза в студена вода, за да мога по-късно да покажа решителността си на изборите“, каза Медведев.

 

 

Според зам.-председателя на Съвета за сигурност „едно е ясно – няма да е добре за потребителя, това е сигурно„.

 

 

„Все още предстои, зимата току-що започна„, коментира още Медведев.

 

 

Цените на петрола се покачиха в понеделник сутринта след влизането в сила на решението на страните от ЕС и Групата на седемте (G7) да въведат таван на цените на руския петрол от 60 долара за барел, съобщи  BBC.

 

 

 

Според BBC петролът сорт Брент се търгува на пазарите на азиатските страни на цена над 86 долара за барел, което е с около 1% повече, отколкото преди въвеждането на ограниченията. Друга причина за покачването на цените е решението на страните, участващи в споразумението ОПЕК +, да запазят текущия план за добив на петрол, който предвижда намаляване на добива с 2 милиона барела дневно от ноември 2022 г. до края на 2023 г. „Решението на ОПЕК+ да запази квотата на същото ниво е косвена мярка за подкрепа на петролния пазар“, каза Кан Ву, говорител на медийния холдинг S&P Global Platts.

 

 

На 5 декември влезе в сила ембарго върху доставките на петрол от Русия по море за ЕС и беше въведен регулируем таван на цените за руското черно злато, доставяно по море, на ниво от 60 долара за барел. Подобно решение за ограничаване на цените на руския петрол взеха страните от Г-7 и Австралия. Русия от своя страна заяви, че няма да продава петрол при условията на таван на цените, дори ако това означава намаляване на производството, добавя ТАСС.

 

Блиц, Гласове

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар