С 200 жертви седмично – Дончев се хвали, че управлявали добре кризата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Правителството успява да управлява коронакризата, доколкото тя може да бъде управлявана.

Има редица доказателства за това. Колкото до капацитета на другите политически сили да управляват каквото и да било, това перманентно е под въпрос”. Така вицепремиерът Томислав Дончев се похвали пред БНТ, на фона на над 200 жертви седмично, които болниците констатират заради COVID-19.

“Изключително внимателно следим и какво правят другите държави, Има големи разлики с мерките, които бяха взимани напролет като тотален локдаун. Сега държавите предприемат избирателни мерки или локализирани, като се опитват да минат с минимум икономически щети през това препятствие. Опитваме се да правим същото – образно казано да се движим по ръба на бръснача. Дали има допълнителни други мерки, които могат да бъдан взети – да. Ескалиращи мерки, повишаване на контрола. Но считаме, че поне към днешен ден няма нужда те да бъдат предприемани, но при необходимост ще бъдат предприети”, допълни той.

“Локдаун у нас би имало при увеличаване на броя на заразените и на смъртността”, каза още Дончев. “Държавата успя да голяма степен да реорганизира болничната система. Вече не се поставя въпроса за апарати и дащитни средства. Сега сме мното по-подготвени в сравнение с преди няколко месеца”, уверен е вицепремиерът.

Снимка: Агнес Методиева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар