С 40% се е увеличил износът на цветя от Турция за Великобритания заради кончината на Елизабет Втора

С 40% се е увеличил износът на цветя от Турция за Великобритания заради кончината на Елизабет Втора

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турските цветари прибягват до товарни самолети вместо камиони, тъй като бързат да изпратят колкото се може повече цветя до Обединеното кралство в отговор на нарасналото търсене след смъртта на кралица Елизабет Втора, съобщава Ройтерс.

Поръчките за цветя са се увеличили с 90 процента след смъртта на кралицата, заяви Селчук Челеби от Стоковата борса в Анталия и добави, че турските цветари са успели да посрещнат само около 40 процента от търсенето.„Това е краят на сезона в (средиземноморския окръг) Анталия. Намираме се в период, в който производството в (южния окръг) Испарта е в спад“, заяви Челеби пред Ройтерс.


Нарастването на търсенето означава, че цветарите трябва да наемат самолети, за да доставят цветята до Великобритания, което отнема един ден в сравнение с една седмица с камион, уточнява Челеби.

Дъщерното дружество на Турските авиолинии – компанията „Turkish Cargo“, съобщи, че е започнала да изпраща от Анталия и Испарта в Англия над 500 000 цветя, тежащи около 13 тона.

„Turkish Cargo“ е доставила приблизително четири тона цветя в Лондон от началото на седмицата“, се казва в съобщение на компанията.

Между 5 и 12 септември официалните данни показват, че износът на цветя от Турция за Англия се е увеличил с 40 процента в сравнение с миналата година.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар