Таблети и смарт часовници не помогнаха на ковид ваксинацията – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И обявената от здравното министерство томбола с таблети и часовници не помогна за вдигане на процента на ваксинираните. Желаещите да се имунизират срещу COVID-19 от началото на септември са почти еднакъв брой всеки ден, а от обявяването на томболата до този момент наплив все още няма, каза зам.-директорът по медицински дейности на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Ивелина Георгиева пред БНР.

„Всеки един подход е добър, ако може да накара и още един човек да се ваксинира. В последните няколко месеца има спад в сравнение с това, което беше през пролетта. Средно на ден минават между 150 и 200 човека в най-добрите дни“, обяви лекарят.

„Мисля, че трябва да има такива стимули. По-скоро хората трябва да разберат необходимостта от това да се ваксинират. По принцип българинът какво може да го мотивира? Така че мисля, че има надежда“, допълни д-р Георгиева. Все още малък е броят на ваксинация сред децата над 12 г.

„На ден минават по четири, пет до десет деца, които ваксинираме. Очаквахме до преди началото на учебната година бройката да се увеличи, но тя не е много голяма. Имаше няколко бременни жени, които се ваксинираха и бяха много притеснени от това какви са ефектите и искаха консултация с лекуващ лекар“, коментира още медикът.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар