Тагарев: Няма да си подам оставката! – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма да си подам оставката. На 6 март акад. Николай Денков ще подаде оставката на целия кабинет. Не виждам защо да бързам с два дни по-рано.

Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Оставката му днес бе поискана от депутатите на ГЕРБ и ДПС в парламента.

“Има две политически сили, които са в основата на този кабинет. Всеки един министър трябва да има доверието на тези политически сили. Аз съм информирал и двете, че имам готовност да говоря в какъвто и да е формат. Снощи по покана на лидерите на ПП-ДБ бях на тяхното събиране, изясних им всички въпроси, които ги интересуваха, доколкото може да се споделя информация по този въпрос, защото тук говорим за война”, коментира министърът.

На въпроса защо атаките срещу него идват именно от ГЕРБ, които са партньори на ПП-ДБ в управлението, отвърна така: “В евроатлантическата общност е престижно да се помага на Украйна. Тук може би има някаква борба кой има принос за този престиж. Аз бих казал, че принос има кабинетът, ние работим с пълно разбиране, че трябва да помагаме на Украйна и разчитаме и на подкрепа в парламента. Така че всички страни са важни и няма нужда да се борим кой повече помага.”

Тагарев обясни, че поканата за срещата в Париж в понеделник е била към премиера Николай Денков, но напомни, че същия ден той бе в Украйна, затова ѝ отишъл министърът. 

“Доволен съм, че комисията по отбрана реши да разгледа въпроса с това каква помощ предоставяме на Украйна. Помагайки ѝ, ние помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме една по-добра сигурност в Европа. България е една от страните, които ѝ доставят пропорционално най-много помощ. Предоставили сме значителни обеми – над 7 хил. тона материални средства, основно боеприпаси. Ако ги смятаме във вагони, това са някъде 140-150 вагона. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и др. Ще продължим да правим това според нашите възможности”, каза още министърът, цитиран от “24 часа”.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар