Тагарев обвини Русия в провокация срещу България заради учения в Черно море – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия е поискала до края на месеца да продължи учението в икономическата зона на Черно море. Това са провокационни действия към България – каза министърът на отбраната Тодор Тагарев.

“Допускаме, че Русия вече два месеца блокира голяма част от нашата изключителна икономическа зона, в момента са обявили, че до края на месеца ще продължат да провеждат учения в нашата икономическа зона, което ние разглеждаме категорично като провокационни действия спрямо България, спрямо нашата сигурност и икономически интереси.Ние обсъждаме широк спектър от възможни действия в отговор на тази провокация на Руската федерация  –  самостоятелно и най-вече с нашите съюзници”.


Министърът на отбраната каза още, че трябва да има анализ преди да бъде решено дали цивилното и военното разузнаване да бъдат слети, каквито законодателни инициативи има. 

“Интересна идея, през годините са обсъждани много и най-различни идеи, има и много модели в света. Това, което е необходимо, за да бъде взето съответното решение, е да се направи анализ каква би била ефективността и разходите при един или друг вариант.

Фактът, че в страната “Х” има такъв модел не е достатъчно основание, за да възприемем точно този модел”, коментира Тодор Тагарев.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар