Тагарев обсъди в Турция сигурността в региона на Черно море и Балканите

Тагарев обсъди в Турция сигурността в региона на Черно море и Балканите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Имаме все по-добро разбиране за капацитета на отбранителната индустрия на България и Турция, и за потенциала за сътрудничество” – това посочи министърът на отбраната Тодор Тагарев, който е на официално посещение в Турция, предадоха от пресцентъра на ръководеното от него ведомство. 

През втория ден от официалното си посещение Тагарев се срещна с генералния секретар на Съвета по национална сигурност Сейфулла Хаджимюфтюоглу. Двамата обмениха възгледи относно предизвикателствата пред сигурността в региона на Черно море и Балканите, и обсъдиха напредъка на двустранните отношения в сферата на сигурността и отбраната.

Бяха набелязани и областите с потенциал за задълбочаване на сътрудничеството като сферата на отбранителната индустрия.

Следващата среща на българската делегация беше със заместник-министъра на отбраната Селал Сами Тюфекчи и с ръководството на държавна компания АСФАТ.

Бяха представени възможностите на компаниите от холдинга и изразена волята за по-активно сътрудничество с отбранителната индустрия на България, оценена като важен съюзник в НАТО, добър съсед и партньор в редица сектори.

По време на посещението на министъра бе подписан Меморандум за разбирателство между правителствата на Република България и Република Турция относно презгранични операции за охрана на въздушното пространство.

“Вярваме, че турските компании в областта на отбранителната промишленост ще дадат голям принос на бъдещите проекти за модернизация на българската армия”, заяви по време на разговора вчера заместник-председателят на парламентарната комисия по национална отбрана към Великото национално събрание на Турция Рефик Йозен.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар