тагарев

Тагарев, оставка! Вместо да разнищи случая с Мустафа Емин, министърът ястреб иска да разбере кой го е раздухал

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандалът с Мустафа Емин и УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ стигна дъното. Министърът на отбраната Тодор Тагарев, чийто съветник е именно Емин – вместо да разнищи случая и да вземе необходимите мерки, той се опитва да разбере кой е раздухал случая.

 

Това става ясно от официално писмо, което Тагарев е адресирало до настоящия министър на здравеопазването Христо Хинков. То е с дата 31.08.2023 и е подписано лично от министъра на отбраната. Документа разпространи бившият здравен министър Костадин Ангелов, като го публикува в профила си във фейсбук.

 

 

 

Случаят е от нощта в понеделник срещу вторник в здравното заведение. Мустафа Емин вдигнал панаир и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото. Случката за отношението на съветника на Тагарев разказва работеща в здравното заведение, като публикацията и е споделена от фейсбук страницата на „Пирогов“:

„Вие знаете ли кой съм аз?” – визитната картичка на всеки комплексар

 

 

В писмото пише, че заради необходимостта от изясняване на случая с Мустафа Емин в „Пирогов“ и обществения отзвук, който уронва престижа на Министерство на отбраната, Тагарев се обръща към колегата си с молба за възлагането на проверка, която да установи:

 

 

– Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук на факти и обстоятелства?

– По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

– Каква проверка на фактите е извършена преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

– Колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

– За резултатите от проверката, моля да бъде уведомен своевременно с оглед предприемане на последващи действия.

 

Флагман


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар