Война

Тази война от чисто ВОЕННА ГЛЕДНА ТОЧКА може да завърши само по един от три начина: безусловна капитулация на Украйна; мирен договор по условия, наложени от Русия; ядрена война.

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Дружески съвет към желаещите украинска победа. Тази война от чисто ВОЕННА ГЛЕДНА ТОЧКА може да завърши само по един от три начина: безусловна капитулация на Украйна; мирен договор по условия, наложени от Русия; ядрена война.

Това е от чисто военна гледна точка, но една война не е само оръжия и армии. Реалистичният шанс тази война да завърши с благоприятен за симпатизиращите на Украйна изход е Русия да бъде победена ИКОНОМИЧЕСКИ – както стана в Студената война.

Затова вместо, с извинение, да мастурбират на новини „Призракът на Киев“, „Русский корабль иди нахуй“, украинските фермери, които побеждават танкове, и „великата отечествена контраофанзива“, която превзе един град и половина – по-добре да се съсредоточат върху икономическите аспекти на войната, защото там им е шансът за победа. Върху курсове на рубла/евро, инфлации, енергийни кризи и така нататък.

Само, че там с Русия играят Китай, Индия, Иран, някои от най-могъщите петролни монархии от Персийския залив, Турция и още куп други държави, които не желаят глобална неолиберална хегемония. Лидерите им може да са всякакви, но са много сурови прагматици. А срещу тях са лелките с костюмчетата в синьо и жълто от Брюксел, трансджендърите от
Държавния департамент във Вашингтон и пиарките от нюзрумите, измислящи поредния psy-op за умиращия Путин, превратът в Кремъл, падането на Кадиров и други приказки от 1001 нощ. Не знам за вас, аз лично не бих си заложил парите за победа на последните.
А най-големият проблем в тази война между глобалната либерална хегемония и многополюсния свят е, че огромна част от обществото от едната съвоюваща страна (Запада) мрази с цялата си душа собствените си елити и античовешкия и антидуховен неолиберализъм, който изповядват. И същите тези хора с цялото си сърце желаят тези либерални елити да бъдат победени и отстранени. Не знам как се печели война, когато около половината ти население желае да загубиш.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар