Тайван показа хибрид между танк и бронетранспортьор

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тайван представи нови 105 мм колесни танкове по време на военна демонстрация в окръг Нантоу. Машините са собствено производство и скоро влизат в серия. Наблюдатели ги описват, като хибрид между танк и бронетранспортьор.

Машината е неофициално наречена Clouded Leopard II и се разработва от началото на това десетилетие, като първата версия (Clouded Leopard I) е създадена в началото на този век.

Вижте как изглежда Clouded Leopard II >> >> >>

Clouded Leopard II тежи 24 тона. Размерите са: 7,6 м дължина, 3 м ширина и 2,4 м височина. Двигателят е дизелов 9.3-литров редови 6-цилиндров Caterpillar C9 с мощност от 600 к.с. Максималната скорост на бронираната машина е 100 км/ч.

По отношение на въоръжението, Clouded Leopard II включва 105 мм анти-танково оръдие, коаксиална 7,62 мм картечница и дистанционно управлявана оръжейна станция (RWS) с 12,7 мм картечница.

Clouded Leopard II включва подобрени мерки за защита срещу малокалибрени боеприпаси, 12,7-милиметрови патрони и РПГ, заедно с подобрена осведоменост за ситуацията, улеснена от 16 външни EO/IR камери за цялостно виждане.

Счита се, че Clouded Leopard II ще може да превозва 7 войника.

Страната машина е създадена, за да отговори на уникалните оперативни изисквания, продиктувани от географските характеристики на острова.

Тайван е съставен от урбанизирани и планински региони. Типичните тежки танкове са твърде бавни и с ниска маневреност за тази среда. Междувременно, машини като Clouded Leopard II предлагат по-добри възможности за този терен, имат много по-висока мобилност и освен това са по-евтини.

На фона на обтегнатите отношения с Китай, островната държава активно развива своята военна промишленост. Миналата седмица САЩ одобри нова продажба на оръжия на Тайван на стойност 360 милиона долара, изпращайки на непризнатата от Пекин република стотици въоръжени дронове, ракетно оборудване и свързани с тях помощни материали.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар