Тайланд забранява всякакви меме-койни и NFT

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тайланд е поредната държава, която налага ограничения на търговията с криптовалути. Комисията по ценни книжа и борси в Югоизточна Азия (SEC) въведе забрана за меме-койни като Dogecoin, предава technews.bg.

Миналата седмица на борсите беше наредено да свалят „монетите“, заедно с NFT, потребителски токени и социални токени, в рамките на 30 дни, съобщи Engadget.Според тайландската SEC, новите правила имат за цел да защитят търговците от активи, които нямат „ясна цел или същност“ и чиито цени се променят от тенденциите и изказванията на популярни особи в социалните медии.


Dogecoin, по-специално, стана популярна криптовалута благодарение на споменаванията от страна на Илон Мъск. Цената на така наречената „мема-монета“ се колебае напоследък на фона на постоянно подскачащите цени на криптовалутите, а последните се подклаждат от забраните за търговия в Китай и потенциалните ограничения в Индия.

От друга страна, наскоро Салвадор стана първата държава, която прие биткойн като законно платежно средство.

Наред с Dogecoin, така наречените NFT (незаменими токени) също се променяха много динамично през годината. Този вид токени се прилагат спрямо образци на цифровото изкуство и действат като сертификати за собственост. NFT станаха популярни след намесата на някои известни личности, но после интерсът към тях спадна.

Наред с това тайландската комисия по борсите обяви, че забранява и „обменните токени“. Това са крипто-монети, издавани от крипто-борсите, които могат да се използват за търговия и плащане на такси.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар