Тайният план: Делян Пеевски – министър-председател

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Делян Пеевски е направил много за страната и в частност за българските турци. Трябва да станем втора политическа сила на парламентарните избори и да сме незаобиколим фактор при съставянето на следващия кабинет. Той може да е експертен или „правителство“ на спасението. Трябва да докажем, че сме по-добри от ГЕРБ и БСП.

Пеевски трябва да е част от този кабинет, а може и да го оглави. Това е една основните опорки, спуснати на местните структури на ДПС преди изборите напролет.

Това мнение потвърди и новият зам.-председател на движението Йордан Цонев, наричан от някои Данчо Ментата. По БНР тоъ заяви: Нашата партия и нашият електорат си харесваме г-н Пеевски. Ако зависи от партията, няма да има раздяла с него обясни той. Сегашният тип мнозинства, просто да има 121 души, хаотичните програми и хаотичните инвестиции не вършат работа. Задачата ни е да се възстанови държавността и диалогът между институциите“.

 

Още през лятото на 2013 г., когато Пеевски бе предложен за шеф на ДАНС, основателят на ДПС Ахмед Доган казвал в тесен кръг, че това е стъпало към поста на министър, а след това и на премиер.

 

Синът ми е много умен и един ден ще бъде министър-председател на България. Това заявявала пред свои познати майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева още когато станал член на младежкото НДСВ. През 2001 г. Делян Пеевски е назначен от тогавашния министър на транспорта Пламен Петров за парламентарен секретар и да оглави борда на „Пристанище Варна“ – най-голямото пристанище в България. Тогава Пеевски е на 21 години и няма образователен ценз за високата позиция.

 

В Брюксел и Вашингтон кръгът от близките съратници на Пеевски, в който влизат Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров и личните му адвокати, са изпратили доклади, в които се твърди, че депутатът-олигарх от ДПС е голям борец срещу корупцията, мишена на нападки от обвиняеми лица и най-големият дарител по време на ковид пандемията. Ръководството на движението разчитало и на подкрепа от страна на Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕС, в който членува.

 

Самият Пеевски, когато бе принуден да подаде оставка като председател на ДАНС се заканил, че един ден ще управлява цялата държава и тези, които са попречили на кариерата му в службите, ще си платят скъпо и прескъпо.

 

За Борисов било решено да бъде следващия президент. Няколко президенти сме избрали досега, ще изберем и Борисов, категорични били босовете в ДПС.

 

В България се случват абсурдни и сюрреалистични неща: Борисов управлява от джипка и вертолет, прокуратурата отказва да назове Мата Хари, премиерското чекмедже се пълни с милиони и кюлчета неясно откъде, кабинетът изхарчи 8 милиарда за 1 месец без никакъв отчет, а Пеевски не стъпва в парламента от години, без ПКП да го санкционира. Защо да не стане министър-председател, където пак няма да стъпва, а ще управлява от х-л “Берлин”? И сега той управлява, но неофициално. Народ, който търпи 11 години това корумпирано управление, ще преглътне и Пеевски. Това коментира пред Фрог нюз бивш министър, пожелал анонимност. Като доказателство за огромното влияние на Пеевски в ДПС той припомни превземането на ръководството от негови доверени хора само преди десетина дни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар