Тайни преговори Москва-Вашингтон решават бъдещето на Сирия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Москва и Вашингтон водят тайни преговори за разрешаването на кризата в Сирия. Това твърдят източници на The Wall Street Journal, запознати със ситуацията. Според техните думи в Йордания вече са проведени две такива секретни срещи. На тях са присъствали и представители на страната домакин. Тази седмица в столицата Аман е трябвало да се проведе и трета, но тя е била отменена заради трудности при съгласуването на това кога точно ще се проведе.

Паралелно с това обаче източниците на американското издание твърдят, че не е изключено въпросните тайни преговори да бъдат прекратени. Причината – растящото в последно време напрежение между Вашингтон и Дамаск. Въпреки това обаче запознатите твърдят, че САЩ се надяват все пак да бъде намерен начин сътрудничеството с Русия по отношение на кризата в Сирия да продължи и да доведе до окончателното ликвидиране на “Ислямска държава”, предаде РИА “Новости”. По-конкретно във Вашингтон са обърнали сериозно внимание на въведените вече т.нар. зони за деескалация. При доказване на тяхната ефективност, идеята е САЩ и Русия да договорят въвеждането им и на други територии в Сирия.

Официалните власти обаче мълчат по повод въпросните тайни преговори. От Държавния департамент на САЩ са отказали да предоставят каквато и да било информация на изданието. Същото са направили и от руското посолство във Вашингтон.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар