Така убива мафията! Живот няма, но „Турски поток“ има

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди два дни, Георги Пеев, единственият двойно трансплантиран в България написа:
„Едно е да знаеш, че ще умреш, друго е да те лъжат, че ще живееш!

Днес, 10 октомври, отбелязваме Европейския ден на донорството и трнсплантацията. Както обикновено, онези, които имат най-голяма вина да няма трансплантации у нас, ще турят лицемерни усмивки. Ще се наредят до светналите в зелено сгради в седем български града. Ще участват през идната седмица в инициативи за отбиване на номера.
Днес, 10 октомври, е траурен ден за недочакалите трансплантация, за чакащите трансплантация… днес, 10 октомври, е траурен ден за живота. Защото донорството и трансплантациите са живот.

През август 2009 година министър-председателят Бойко Борисов заяви в интервю за в. „24 часа“, че ако трябва държавата ще изтегли кредит, но всички чакащи трансплантация в България ще получат своя нов орган. (https://www.24chasa.bg/Article/203105) Не само, че не стана това, ами е и по-зле.
Едно е да знаеш, че ще умреш, друго е да те лъжат, че ще живееш… Ето това прави българската държава, в лицето на нейните управляващи. За да стигне дъното през 2020 г.
От началото на годината до днес, 10 октомври, в България няма направена нито една бъбречна трансплантация от жив донор – абсолютно дъно, откато държавата ни води някаква публична статистика (от 20 години насам). От трупен има само две. Трансплантация на сърце – една. На черен дроб – шест. Това е за тази година. Абсолютен провал за онази част от здравната ни система, която се отнася до донорство и трансплантации!

Болницата, в която се правят трансплантации на бъбреци у нас, е Александровска (предимно). За награда на тоя провал направихме директора на болницата министър. Да, сигурно коронавирусът е виновен, а не новият здравен шеф Ангелов. Да, ама не!

От началото на годината в болница „Хопократ“ в Солун са направени 49 трансплантации, от които 19 на черен дроб и 30 на бъбрек. От бъбречните 8 са от жив донор. Има и две бъбречни трансплантации на деца на 12 години – нещо, което от години в България е немислимо! Бройката на трансплантациите в солунския трансплантационен център през 2020 година са на нивото от 2019-а. Толкова за нашите оправдания.“

В момента в България чакащи за различни трансплантации българи са около 1100. Средната цена за една трансплантация е около 100 000 лева. Необходимата сума, за да бъдат трансплантирани всички нуждаещи се е около сто милиона лева. За тях държавата на мафията пари няма. Мафията дори унищожи и малкото, което бе постигнато през годините. В същото време само лихвите по кредита за изграждането на „Турски поток“ са над 120 милиона лева! За този проект Борисов и правителството изтеглиха три милиарда лева кредит, за да финансират газопровода на Путин и Ердоган. Само с лихвите по този грабеж могат да бъдат трансплантирани всички нуждаещи се болни българи!
Така убива мафията.

За обещанията си към трансплантираните Борисов забрави, но за обещанието си към Москва не може да забрави. За Путин и Ердоган – ТРИ МИЛИАРДА , за нуждаещите се от трансплантации – смъртни присъди! Сами може да прецените чии интереси обслужва и на кого служи Борисов. Управляват ни изроди без съвест и морал и това е точната дума. Престъпници, за които човешкият живот не значи нищо. Важни за тях са само властта, личните им интереси и милиардите, които одират от нашите гърбове, за да пълнят офшорните си сметки. За малкият Пепи от варна събираме левчета с СМС-и, за любовницата на Борисов – къща в Барселона за 4 милиона!

Това е. Живот няма, Турски поток има. Борисов се хвали, че строи по пет километра тръборповод на ден, но за умиращите всеки ден, недочакали своите трансплантации мълчи. Те не са важни, от тях не може да краде.
Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар