Талибаните изразиха големи благодарности след жест на Русия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Талибаните, които взеха властта в Афганистан преди три месеца, благодариха на Русия за доставката на 36 тона хуманитарна помощ в страната, предаде ТАСС. Това написа днес в акаунта си в Туитър , цитиран от ТАСС.

„Тази сутрин в Афганистан пристигна първа пратка хуманитарна помощ от Русия. Помощта с обща маса 36 тона, която бе доставена с три самолета, включва брашно, масло и одеяла“, съобщи заместник-министърът на информацията и културата в правителството на талибаните Забиула Муджахид.

„По време на получаването на товара благодарихме на Русия и руснаците от името на афганистанския народ и на Ислямско емирство Афганистан. Призоваваме останалите страни по света да предприемат аналогични стъпки“, написа още Муджахид в акаунта си в Туитър.

Той добави, че хуманитарна помощ с обща маса 108 тона ще бъде доставена в Афганистан на три етапа. Другите две пратки ще пристигнат през следващите дни.

Според публикуван в края на миналия месец доклад на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) и на Световната програма по прехраната на ООН повече от половината от населението на Афганистан от ноември до март ще се сблъска с кризисно или извънредно ниво на недостиг на храни, отбелязва ТАСС.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар