Таско Ерменков: Всеки в държавата е подложен на риск от ограбване

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки в държавата е подложен на риск от ограбване.

Това се посочва в отворено писмо на народния представител Таско Ерменков във връзка с извършената кражба в дома му. Агенция „Фокус” публикува пълния текст на отвореното писмо без редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа, колеги!

Обръщам се към Вас с информация и апел за оповестяване на цялото общество за поредното извършено престъпление срещу моето семейство: нагло и предизвикателно то беше осъществено през нощта (към 2.30 час.) на 3 юли 2018 г. Четиричленното ми семейство беше вкъщи, всички спяхме – тогава престъпниците влизат в апартамента. Входът е с контролиран достъп.

Имаме куче, което е младо и винаги реагира на всяко движение във входа. Вратата на апартамента се заключва четворно. Престъпниците са влезли в коридора и в хола на апартамента, като са взели чантите с документи, пари и други ценни неща. Никой от нас, в това число и кучето не реагира и не се събуди!

Полицията, която извикахме към 08.30 часа, когато видяхме, че вратата е притворена, предположи, че ние и кучето сме били обработени с газ.

От изчезналите неща особено подозрителен е фактът, че от портмонето на съпругата ми, която преди три дни се беше върнала от Москва, където посети болния си баща, са взети пари в брой, а от кредитните карти в портмонето й САМО нейните руски банкови социални карти, на които тя получава руската си пенсия от 55 год. възраст и социална карта.

На тези сметки има броени рубли (равностойност 100 долара) и тези карти могат да се ползват само в Русия.

До тях в портмонето й бяха и българските карти, които не са взети.

Не са взети и българките карти на другите членове от семейството.

Най-подозрителното е, че миналата година на в началото на м. март от чантата на съпругата ми бяха откраднати пак нейните руски карти и аналогична сума на тях ( и пенсионна банкова карта на баща й от Сбербанк – при това невалидна, с изтекъл срок).

Те са били намерени от полицаите от 05 РУ-СДВР почти веднага – на 20 март. Но й бяха върнати от полицаите чак в края на юли 2017 г. Тогава, както и сега при кражбата, в портмонето й имаше и български карти.
Остават въпросите:

– ЗАЩО картите не бяха върнати от полицията ВЕДНАГА?

– ЗАЩО се крадат само руските й социални карти?

Нещо повече: сега, на 3 юли, всъщност е ВТОРОТО ОГРАБВАНЕ на апартамента ни: първото беше през септември 2015 г. точно по време на САНИРАНЕТО на блока – по Европейските проекти, ръководени от г-жа Л. Павлова.

Престъплението беше извършено и тогава абсолютно предизвикателно: на 26 септември посред бял ден, когато блокът е пълен с хора, а долу на входа има портиер. Същия ден със съпругата ми бяхме заминали за два дни при приятели на море, а дъщерята ни, М. Ерменкова с приятеля си С. Кочев (който сега й е съпруг) бяха излезли за по-малко от един час от апартамента. Тогава бяха откраднати всички ценни неща и пари от дома.

Крадците бяха „перфектни“: прикриха престъплението, като бяха оставили всичко в първоначален вид и само по една случайност дъщеря ми е разбрала за кражбата и веднага е уведомила полицията. Това престъпление и до днес не е разкрито, като според мен бе водено формално от самото начало, след което е било предадено на прокуратурата – така излиза по думите на полицаите от СДВР през 2016 г., след запитването на семейството ми за хода на делото. Реално никой не ни информира и до ден днешен за хода му и резултатите:

Все едно че е напълно нормално явление да бъдеш ограбен и няма нужда да бъдеш информиран за хода на разследването.

Правих опити за организиране на среща с главния прокурор чрез парламентарния му секретар, но и досега такава среща не се е състояла.

Преди ТРИ седмици съпругата ми пусна сигнал до районния прокурор за извършеното престъпление и практически бездействието на следствие и прокуратурата, както преди така и сега (поне такова впечатление се създава от липсата на информация и пълното мълчание на компетентните органи).

Единственината стъпка беше да ми се обадят от районна прокуратура, за да ме попитат за имената на съпругата ми и нейния ЕГН, нещо, което можеше да се направи и по служебен път.

В къщи всички са в постоянен стрес, защото никой не се чувства сигурен, в това число и за живота си.
В тази връзка искам дебело да подчертая:

ТУК СТАВА ДУМА НЕ САМО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО „КРАЖБА“, А ЗА ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ НАД СЕМЕЙСТВОТО МИ!

Уважаеми дами и господа, колеги!
Обръщам се директно към Вас:

Тези престъпления, заедно с всички други, на които са жертва десетки хиляди граждани на България, са
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ СИГУРНОСТТА В БЪЛГАРИЯ, КЪМ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ, КЪМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ.

Може би тези престъпления имат връзка и са инструмент за сплашването ми заради активната ми гражданска позиция и нетърпимостта ми към всякакъв род несправедливост, изразявани както от трибуната на Народното събрание, така и по медиите. Те, разбира се, нямат връзка с извършваните срещу мен проверки от градската и специализираните прокуратури за това, дали съм разпространявал фалшиви новини и дали съм „терорист“, но искам да Ви уверя, че, извършителите – които да са те – няма да постигнат търсения от тях резултат!

АЗ НЯМА ДА СЕ ПРЕДАМ И ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ДЕЙСТВАМ ЧЕСТНО, ОТКРИТО, ПО СЪЩИЯ НАЧИН – КАКТО И ДОСЕГА – В ИНТЕРЕС И ЗАЩИТА НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК В РОДИНАТА МИ!

Но като съпруг и баща, искам и имам право – както има право всеки гражданин на България – семейството ми да има спокоен живот в родната си страна!

И като гражданин и като народен представител аз няма да премълчавам стряскащите факти на безсилието на МВР, както и факта, че САНИРАНЕТО стана начин на извършването на кражби не само в нашия апартамент през 2015 г., а също и „удобство“ за престъпниците за зачестилите нощни кражби на спящи в апартаментите си хора.

И ако досега се въздържах от публичност единствено с мотива да не преча на разследващите, днес вече нямам избор и съм длъжен да информирам обществеността не само за извършените престъпления, но и за това, как компетентните органи си вършат работата, защото ние, българите, трябва и имаме право да живеем спокойно в НАШАТА страна – със сигурност за гражданите й: и по улиците и най-вече ВКЪЩИ!

Focus-news

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар