ТАСС: България гони висши руски духовници!

ТАСС: България гони висши руски духовници!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските власти решиха да експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София. Това са съобщили за ТАСС от руското посолство в България.

„[Българските власти] смятат, че отец Васиан представлява заплаха за националната сигурност“, са посочили руските дипломати.Според руския посланик в България Елеонора Митрофанова на 21 септември свещениците от Руската православна църква „са били извикани в миграционната служба, където им е било обявено, че представляват заплаха за националната сигурност на България и трябва да напуснат страната още днес„. „В същото време те бяха качени на автомобили и отведени до домовете им, за да съберат вещите си, след което бяха закарани до църквата и след това до границата със Сърбия„, е заявила тя за руската агенция.


Това е безпрецедентно събитие, Църквата е отделена от държавата и е непонятно как духовници могат да застрашават националната сигурност„, е добавила Митрофанова. Според нея „много енориаши ходят в Руската църква в София“ и подобно събитие е „падение в бездната„. „Можем да кажем, че те просто се изплюха в лицето на нашата църква, още повече, че това се случва на Рождество на Пресвета Богородица (по стар стил празникът се чества на 21 септември) „, е отбелязала Митрофанова.

Източник: Фокус


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар