Татковци излязоха на протест в София – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Татковци излязоха на протест в София

Стоп кадър, НОВА

Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече деца да живеят и със своите бащи. Пред Министерството на правосъдието се състоя протест на бащи и техните деца срещу един от най-големите социални проблеми на днешното общество – все по-малко деца могат да живеят и с двамата си родители.

Мирната демонстрация се проведе в Деня на бащата, на който се чества паметта на свети Йосиф Обручник, земния баща на Иисус Христос, предаде БГНЕС.

„Проблемът с обезбащяването в цял свят е огромен. Много деца, да не кажа повечето, са израснали без бащи в съвременното общество“, сподели един от протестиращите. Той е категоричен, че тази „пандемия“ може да бъде предотвратена с помощта на споделеното родителство.

„Родителите на разделените деца трябва да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в много държави, време е да се направи и у нас“, каза още бащата.

Според друг родител споделеното родителство трябва да се вкара в Закона и да се постановява по дефолт от съда без да се очаква жената да го одобри изрично или да не го одобрява. „Иначе това води до изнудване, до материални облаги. На практика бащата и детето са лишени от правото да бъдат заедно“, уточни той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар