Татяна Дончева: Бойко Борисов е неадекватен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бойко Борисов е неадекватен и затова изнася тази тирада, в която няма фокус. Тези хора не могат да приемат, че ние не сме на никакъв пост и няма драма, когато не сме на този пост.

Това коментира Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън! минути, след като стана ясно, че ГЕРБ-СДС връщат мандата. След като от 12 години е премиер и от година и половина не е бил в парламента, той не знае какво се случва, категорична е Дончева. Аз съм критик на Бойко Борисов, откакто е изгрял на политическия хоризонт. Ние трябва да запазим търпение. Много е важно да знаем, хората, които сме в политиката, че това е временно, посочи още тя.

 Татяна Дончева: Бойко Борисов е неадекватен

 

Най-приемливо е да се даде подкрепа на правителство с мандат на „Има такъв народ“, но партията на Слави Трифонов не е показала желание да състави кабинет. Това заяви в „Тази сутрин“ членът на „Изправи се! Мутри вън!“ и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева.

По думите ѝ подкрепата на тяхната политическа сила зависи от състава на предложеното правителство.

„Ако съставът е твърде артистичен, ако сценаристите се наредят в Министерския съвет – ще се замисля дали това ще им е по силите. (…) Партията на Слави Трифонов не е показала по никакъв начин желание да осъществи мандата и състави правителство“, каза Дончева.

Председателят на „Движение 21“ каза още, че си представя следващият кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори.

„Избирателите очакват политиците да не им прехвърлят собствените си проблеми. Избирателите дадоха ясен знак, че искат промяна, но дадоха доверието си така, че да е трудно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите проучвания показват, че над 60% не искат предсрочни избори“, заяви Дончева.

 

 

Според нея хоризонтът пред едно евентуално правителство трябва да е до Нова година. За този период трябва да се промени изборното законодателство и състава на Централната избирателна комисия.

По думите ѝ не е желателно да се стига до предсрочни избори сега, защото вотът трябва да се проведе в летния сезон. Добави, че не би трябвало наведнъж да се провеждат избори за президент и народни представители.

По отношение на вчерашните спорове в парламента за изслушването на „тримата големи“ в съдебната власт, Дончева коментира, че прокуратурата трябва да се извади от съдебната система. Отхвърли обвиненията в лобизъм заради предложения законопроект с промени в НПК.

„Не всеки практикуващ юрист е лобист. Текстът не предвижда прекратяване на дела, а право на обвиняемия – след като две години е бил със статут на обвиняем и с мярка за неотклонение, да поиска делото да бъде внесено в съда“, допълни тя

Относно призива на премиера в оставка Бойко Борисов – ГЕРБ да върнат мандата, Дончева заяви, че изявлението му не е имало фокус. Тя коментира и думите му „мутрите си вкараха адвокатите в парламента“.

„От медиите, свързани с Пеевски и Борисов, от дълго време съм наричана „адвокат на мутри“. Разбрах в тези думи, че 12 г. сме имали премиер без грам институционална култура. Независимо, че председателите на ВАС и ВКС бяха изкуствено, с гласовете на ГЕРБ, вкарани в такова изслушване – те не могат да бъдат питани за конкретни дела, дори адвокатите не могат. Парламентът няма право да ги викат“, добави Дончева.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар