Татяна Дончева: Добър знак е, че има добра воля от страна на ИТН – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Парламентарната група е била в почти същия състав в предния парламент, видяла е трудностите, видяла е противника очи в очи. Тонът на Филип Станев дава надежди, че вътре в групата ще се създаде лидерско ядро, което ще поеме отговорност за пътя на тази група, няма да е Слави Трифонов. Може би симпатията да е продиктувана от отношението, особено на младите, към Трифонов, но такива са реалностите. Всичко изцяло е в ръцете на ИТН”, каза тя.

“Аз мога да си извадя изводи за състоянието на Трифонов от това, което видях на записа. Имайки предвид, че 7/8 TV имат най-добрите гримьори, то мога да заключа, че състоянието му не е добро”, коментира Дончева във връзка с възможността Слави Трифонов да участва активно в политиката. По думите й той ще отстъпи на своите хора в парламентарната група и това ще бъде водещо в преговорите за съставянето на нов кабинет. 

Според Татяна Дончева не е важен разговорът дали Трифонов ще е водещ фактор, а как ще протекат консултациите в парламента. Тя не за пръв път настоя, че връщането на парламентаризма трябва да е първостепенно.

“Смятам, че трябва да сме разумни, че изваждането на професионали ще ни спести много главоболия”, коментира още Дончева.

Докладът на Европейската комисия

“Поредният доклад на ЕК засилва впечатлението, че трябва да се работи по промяна на Конституцията. Много е трудно да се започне работа, когато има фрагментиран парламент”, смята тя.

Прокуратурата

 “Темата за мястото на прокуратурата се очертава като един от най-важните в 46-ия парламент, чието официално откриване е утре”, добави Татяна Дончева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар