Татяна Дончева за Митева: Хората се делят на високи дървета, които отстояват на вятъра, и на храсти, които се препикават от зайците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера председателят на парламента твърдеше, че трябват 121 души, за да продължи работа НС. След една сгълчавка от Тошко Йорданов тя си промени мнението и напусна пленарна зала. Беше ясно, че БСП имат Национален съвет и ще отсъстват. Също беше ясно, че ГЕРБ няма да влизат в зала и няма да подкрепят тези законопроекти. Те влизаха само за регистрация и после излизаха, но това си е тяхна работа.

Това заяви в предаването “Лице в лице” по БТВ депутатът Татяна Дончева, която се опита да обясни вчерашните скандали в парламента около проемните в Закона за НСО и премахването на охраната на главния прокурор.

Хората, които преди нас заемаха тези столове, ни дадоха пример за консолидация на парламентарното ръководство. Така има поносимост от пленарната зала. За мен беше рубикон, когато при приключване на първия мандат Ива Митева предизвика криза. Не си представям как Екатерина Михайлова би казала на Йордан Соколов да си седне.

“Местата, които заемаме, предполагат по-голяма хладнокръвност. Да сте ме чули да се оплаквам? Хората се делят на високи дървета, които отстояват на вятъра, и на храсти, които се препикават от зайците. По високите етажи на властта трябва да можеш да се държиш мъжки и да не хленчиш”, коментира Дончева днешната новина, че Ива Митева е получила заплаха за живота си.

“Смятам, че е разумно парламентът да работи още две седмици и да добутаме съдебната реформа. Трябва много да внимаваме какво говори и Корнелия Нинова. Днес БСП провалиха заседанието на правна комсия Знаковите депутати от БСП Крум Зарков и Явор Божанков не се появиха. За ГЕРБ и ДПС е ясно, че няма да подкрепят закона за закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Същото е и за бюрото на Гешев. Могат и още няколко дребни неща да бъдат приети, както и закона за бюджета. Тези две седмици работа на НС ще позволят изборите да са 2 в 1 и така да се спестят средства. За мен парламентарните избори трябва да са на балотажа на президентските избори, защото на първата дата 14 ноември ще има много кандидат-президентски двойки”, завърши Дончева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар