Татяна Дончева: Не е възможно да се стигне до успех в преговорите за нов кабинет

Татяна Дончева: Не е възможно да се стигне до успех в преговорите за нов кабинет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори”. Така лидерът на “Движение 21”, част от коалиция “Левицата!”, Татяна Дончева коментира в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство.

Дончева е убедена в много висока степен, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство: “Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат – да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор, да го плашат с “Магнитски”, с игнориране на ГЕРБ в международен план, с репресии върху ключови фигури…”

Татяна Дончева не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго: “Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че “Демократична България” ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с “Продължаваме Промяната” е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи.”

Николай Ненчев: Не съм оптимист, че това мнозинство ще излъчи правителство

Нищо не бива да се случва на всяка цена. Трябва да следваме ценностите си и отговорността към държавата, нещо което не се случва – това коментира в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” Николай Ненчев, бивш министър на отбраната от Реформаторския блок.

“Не съм оптимист, че това мнозинство ще излъчи правителство или шансовете са много малки. По-скоро ще влезем в поредна тежка политическа криза, която ще завърши с нови предсрочни избори. Не отричам напълно възможността да се сглоби някакво правителство, което няма да има дълъг хоризонт на действие. Другата теза, която поддържам, е че едни избори ще променят и това, което виждаме от днешната позиция, твърде вероятно ще бъде коренно променено.”


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар