Дончева

Татяна Дончева: Няма какво да си честитим, Шенген е мираж в пустинята

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шенген все още е мираж в пустинята, заяви лидерът на “Движение 21 Татяна Дончева в интервю в предаването “Преди всички” по БНР. “Айде,  да не си честитим Шенген поне ние, които разбираме за какво става дума и слушателите ви също са в тази група. Шенген трябва да се разбира както е, а не както някой си представя виртуалната реалност. Тези от ПП се държат като тийнейджъри пред компютъра, играейки са на виртуални войни или виртуална политика”, коментира Дончева влизането на България в Шенген по въздух и вода. 

Според нея австрийците ни пробутват предложения за мигранти и на колко порти ще бъдат връщани. “Подмамват ни да подписваме неща, които ще ни вкарат в задължения”, твърди тя.

Татяна Дончева смята, че въздушният Шенген е по-лошото, няма значение, че потокът хора и товари е изключително минимален, а за сухопътните граници “ще видим”.  Сега отлагат и въздушния Шенген с нови и нови условия, свързани с това, мигрантите да бъдат връщани в първата държава, понеже ние и румънците сме първа държава, обясни още лидерът на “Движение 21”.

“За мене позицията на правителството по отношение на Австрия е изключително глупава, нека да се научат нещо от Орбан. България трябва да се научи да играе както играчите на маса, а не да се държи като овца заблеяна. Като не ни пускат, не ни пускат, какво значи да обсъждаме само въздушен Шенген”, смята Дончева.

Подробности чуйте в звуковия файл.

Източник: БНР


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар