Татяна Дончева: Промените в Конституцията са пълно недомислие – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Промените в Конституцията са пълно недомислие, те не могат да променят средата, освен към по-лошо. Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ лидерът на “Движение 21” Татяна Дончева.

Хората имат възможност да видят ефекта от промените по отношение на служебното правителство. Да поднесеш служебното правителство на тепсия на Бойко Борисов е проява на върховна глупост. Промените в частта за съдебната система са също толкова недомислени и глупави, но това ще стане ясно по-късно, заяви Дончева.

В сегашното безвластие избуяват най-порочните неща, проблемите в системата, добави тя.

Тези промени трябва да се случат в парламента при подходящо мнозинство, което не е лесно за получаване, но най-вече трябва да е ясно какво и защо искаме да се променя, отбеляза Татяна Дончева.

Тя коментира и акцията, при която директорът на Агенция “Митници” Петя Банкова беше задържана и впоследствие обвинена за участие в организирана престъпна група, както и появилите се снимки, на които бившият главен секретар Живко Коцев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков са заснети със сочените за контрабандисти Марин и Стефан Димитрови.

Да са си направили сметката с кого се снимат, но като юрист трябва да кажа, че контрабанда по снимки няма как да с докаже. Докато не се докаже коя контрабандна стока е влязла през митниците, делото не може да завърши с успех. Ще има “рекъл – каза”, отбеляза Дончева.

В отговор на въпрос тя заяви, че не е вярно, че лявото политическо пространство се раздробява.

Лидерът на “Движение 21” съобщи, че Ваня Григорова е била поканена да участва в коалиция “Левицата”, но е поставила неизпълними условия.

Постави такива условия, които никоя уважаваща себе си политическа партия и политик няма да изпълни – да влязат в коалицията партиите без лидерите, тя да ги ръководи еднолично, еднолично да взема решения по всички въпроси – от политиките, през приоритетите, до листите, хората, подредбите и т.н. Аз попитах моите структури и те ми казаха – ние не сме ти крепостни, за да ни даваш на когото и да било. За нас това е неприемливо. Дали ще се окаже приемливо за Мая Манолова, предстои да видим, коментира Татяна Дончева.

В политиката има такива неща, не ги упреквам. “Левицата” си върви спокойно, последователно. Ще вървим към обединяване на повече и повече леви субекти, които да работят да работят в полза на трудовите хора, каза още Дончева.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар