Татяна Дончева: Службите обслужват Москва и Пеевски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
”Акцията за прибиране на военните заводи под руски контрол е изцяло свързана с политиката на сегашното правителство.

Акцията по отношение на петролите и другите интереси на ”Лукойл” е изцяло работа на това правителство”. Това заяви Татяна Дончева пред TV+.

Според Дончева “Пеевски е руско прокси по много здрав начин”.”Зад него се крият цяла група висококвалифицирани представители на спецслужбите. Те имат много сериозен информационен масив.

И за имуществото, което някога е продадено в България. Процесът на преразпределянето, който тръгна още по времето на тройната коалиция през едни натрапчиви отвличания, имаше проекция след това с крути преследвания срещу определни хора по времето на първото правителство на ГЕРБ. Сега е през специализирания съд, през министерства, през ключови държавни институции”, каза още Дончева.

По думите и САЩ искат от България да купи F-16 и да не прави нова тръба за газ от Русия. Докато Русия обратното – иска да не купуваме самолети и да пуснем “потока”. “Все в един момент трябва да е ясно и на американците, и на руснаците, че Борисов жонглира – и вълкът сит, и агнето цяло”, коментира Дончева.

 

Дончева заяви, че част от оръжейните фирми у нас са били към КТБ и благодарение на фалита на банката Русия е получила контрол върху определени хапки.

 

Дончева обясни, че интересът на Великобритания към историята с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев е защото така ще се получи потвърждение за случая “Скрипал”. “За оздравяването на Гебрев е употребен антидот, който е получен от натовски партньорски организации”, твърди тя.

 

Тя отбеляза, че главният прокурор Сотир Цацаров много бързо е взел завой по случая “Гебрев” като “тир с ремарке на изключително малко пространство”.

 

“Един куп титуловани специалисти по националната сигурност казаха, че е изключено да е работа на руското разузнаване”. От “братята американци” се разбрало, че в “руския сектор на службите , който би трябвало да се бори срещу руската агентура” в сферата на сигурността, “са се крили едни сериозни руски колони”, твърди още юристката.

 

По думите на Дончева Инвестбанк на Петя Славова добросъвестно е уведомявала ДАНС и финансовото разузнаване за всеки превод от Венецуела.

 

“Къде тогава се намира ДАНС в тази история? Къде са мерките на ДАНС? Те не могат да се изразяват в това адвокатите да се обучават по пране на пари, да накарат кафеджии, тенекеджии да перат пари. Те няма къде да перат пари, освен в пералнята си вкъщи. В тази дебела работа трябва да стигнем до ролята на Русия. Това са руски трансакции между Венецуела и Русия. Защо през България? Сигурно е било по-удобно и по-безопасно”, коментира тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар