Тези предмети носят късмет в дома – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки има нужда понякога от малко повече късмет и разчита на специални предмети като подкови, четирилистни детелини или талисмани, за да получи това, което иска. Днес ви предлагаме още 5 предмета, с които не само може да украсите дома си, но и да донесете за цялото домакинство повече добра енергия, здраве и пари.

СлонСлонът символизира мъдростта, силата, властта и стабилността. Фигурка на слон, разположена в дома, се смята, че носи късмет и пари на стопаните. Особено популярен е в Индия и Тайланд, като там може да видите в почти всеки магазин слон с вдигнат хобот и гледащ към входната врата. Това се прави, за да носи пари и благоденствие на собственика, пише “България днес”.


Жълъди

Вярването, че жълъдите носят късмет и щастливо бъдеще, идва от Англия. То се заражда, когато по време на Норманското нашествие през 11-и век войниците масово носят жълъди, вярвайки, че ги защитават от смърт. През вековете жълъдите, от които израстват големи здрави дъбове, стават символ на развитието и растежа. В модерни времена се смята, че те носят плодородие и символизират новия живот.

Бамбук

В Азия бамбукът е една от най-мощните притегателни сили за късмет. Вярва се, че както той расте изключително бързо, така и в дома ви късметът ще нараства също толкова близо. Може да си вземете предмет от бамбук, но най-добре е бамбуково растение в саксия.

Костенурка

Както ирландците вярват, че слагането на конска подкова над вратата на дома носи късмет, така и последователите на фън шуй вярват, че черупка от костенурка или просто фигурка, сложени над външната врата, пазят дома от нечисти сили и нещастия.

Прасе

Неслучайно най-популярната форма на касичките за пари е прасенце. Тези животни се смятат за символ на богатсвото. И това си има съвсем логична причина – в Средновековна Европа само богатите хора са можели да си позволят да имат много прасета.

 

 

 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар