Тексас прие закон срещу цензурата в социалните мрежи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Губернаторът на американския щат Тексас одобри вчера закон, който забранява на социалните мрежи да блокират потребители заради политическите им позиции, се казва в съобщение на канцеларията му, предаде Франс прес.

Винаги ще защитаваме свободата на изразяване в Тексас, затова съм горд да подпиша този закон, за да бъде защитена първата поправка (на конституцията на САЩ) в нашия щат, заяви губернаторът републиканец Грег Абът.

Консервативните американски законодатели редовно обвиняват „Фейсбук“ и „Туитър“, заедно с други платформи, в „цензура“ спрямо тях и че вземат страната на демократите, макар че редица губернатори и представители на двете политически сили използват социалните мрежи в своя изгода.

„Фейсбук“ и конкурентите му отричат да налагат цензура и изтъкват, че спазват правила с цел обмен на мнения без омраза и насилие.

Новият тексаски закон ще се прилага към социалните мрежи, които имат над 50 милиона активни потребители месечно в САЩ.

Грег Абът изтъкна, че е налице опасна тенденция социалните медии да заглушават изразяването на консервативни гледни точки и идеи. Няма да позволим това в Тексас, предупреди Абът.

Тексаският закон, одобрен в последните дни на специалната сесия, свикана от Абът, ще позволява на всеки жител на щата, блокиран от социална медийна платформа заради политическите си възгледи, да заведе дело срещу нея.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар