Телевизиите потъват заедно с Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Много е трогателна позицията на бТВ в стил „Бият Паниковски” – аууу, вътрешният министър заплашва свободата на словото. Това пише журналистът Иван Бакалов във връзка с разразилия се скандал с участието на служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков и водещите на сутрешния блок на bTV Биляна Гавазова и Златимир Йочев.

„Ами той казва „бих ги уволнил”, вие си им берете срама. Понеже съм го изпитал и на гърба си – журналистите не са свещени крави, могат да ги съдят, и в съда, и в коментари.

Значи, Борисов може да стисне за топките под масата шефовете в бТВ, или да ги купи, те да пеят с изтънял гласец, да му ближат раните и да кълват всеки, който е критичен към правителството му, а ако някой се обади, че са обслужващи – ауууу, посягат на свободата на словото. Искаме си Борисов…

Затова казвам, че телевизиите потъват заедно с Борисов. И колкото повече се оплакват, и колкото повече го обслужват, толкова повече потъват”, пише още той.

Facebook, Иван Бакалов

Припомняме,че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по-рано днес по БНР отправи нападки към водещите Гавазова и Йочев и заяви, че „ако е собственик на медията, би ги отстранил като водещи”.

Вчера той бе гост в сутрешния блок на bTV, където водещите многократно го питаха за връзката на бизнесмена Васил Божков с шефката на кабинета му – Елена Фичева-Караиванова.

По думите на Рашков пред БНР Гавазова и Йочев са получавали инструкции в слушалките си да му задават въпроси за това назначение. „Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти. Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът й водеха предаването, е доходна дейност”, каза още Рашков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар