Теленор пуска VolTE за всички клиенти със съвместими телефони от 1 август 2018 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като през май Теленор стартира тестове на технологията VoLTE в 4G мрежата си, днес операторът обяви, че от 1 август всички клиенти ще могат да я използват. Разбира се, необходимо е мобилният телефон да поддържа VoLTE. 

През пролетта технологията се тестваше с произволно избрани абонати на Теленор, а от началото на август вече ще бъде достъпна за частни и бизнес клиенти, които имат мобилно устройство с VoLTE поддръжка, използват абонаментен план на Теленор с 4G достъп и се намират в покритието на 4G мрежата. 

Технологията няма да бъде достъпна за клиентите на предплатени услуги и корпоративните клиенти, които използват “някои специфични бизнес услуги”, посочват от оператора. 

В страницата http://www.telenor.bg/bg/4g-lte-network?ref=wt#volte Теленор посочва, че подходящи за ползване на VoLTE в мрежата им смартфони са например Huawei P10, P10 Plus, P10 Lite, Mate 10 Pro, Mate 10 Lite, P20 Lite, P20, P20 Pro и Samsung A6, A6+, S7, S7 Edge, S8 и S8+. Там е обяснено и как се активира технологията.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар