борисов доган

Теменужка не казва кой ще спечели от АЕЦ ”Белене”, ама ние се досещаме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър Теменужка Петкова отново е медийна звезда. Образът и блести неотразимо към възраждането на идеята за АЕЦ ”БЕлене” и придава на есхумирания проект холивудски блясък. Добрите новини извират от нея като гейзер в Исландия. Например тя съобщи, че всеки български пенсионер, безработен или клошар може да строи новата-стара атомна електроцентрала.

Няма майтап. Сред заявленията за участие в процедурата има стратегически инвеститор от България, регистриран в бл. 84 в гр. Козлодуй, с 2 лева капитал и с един осигурен служител. Ето това е пазарна икономика по Теменужкапетковски. Обект от национално значение за над 10 милиарда лева може да бъде построен от инвеститор с два лева в джоба.

И понеже стана дума за това колко евтино е да станеш част от родната енергетика, няма как да не си спомним, че за малко над три хиляди лева Ахмед Доган придоби около 70 на сто от ТЕЦ “Варна”. Е, после даде още милион и нещо, но това бе доста после…

А като стана дума пък за Доган-хидроинженерът, а вече и енергетик от класа, се сещаме и за неговия скъп приятел Николай Вълканов. Той е собственик на “Минстрой холдинг”, а до убийството на Илия Павлов (на 7 март 2003 г.) – вице-президент на Мултигруп. За мнозина топлите му връзки с Доган тръгват именно от Павлов. След като Илия бе убит Вълканов продължи тази плодотворна дружба…

.

Николай Вълканов, Ахмед Доган и Илия Павлов във времето, когато Мултигруп процъвтяваше

На 18.05.2018 г. Вълканов дава интервю за бТВ. В него заявява, че работи прекрасно с министър Теменужка Петкова. Похвали се също, че бизнесът му процъфтявал и затова имало над 3 млрд лв инвестиции в този бранш през последните години. Каза още, че правителството се справя отлично с работата си и препоръча хората да си плащат навреме данъците, за да процъфтява икономиката.

Вълканов не пропусна да заяви: Ахмед Доган е велик политик. Изключително важен за прехода на България. Да, ние сме приятели, коментира още Вълканов. Понякога той искал съвети от почетния председател на ДПС, който, според него никога не е излизал от политиката.

.

Забележете с какво внимание министър Теменужка Петкова съзерцава Николай Вълканов и попива мъдрите му мисли…

Любопитен коментар по темата “енергетика” направи лидерът на НФСБ Валери Симеонов на 08.02.2018 г. – по това време вице-премиер:

.
Николай Вълканов и новата му съпруга Румяна Георгиева, която обича бизнеса в енергетиката

Онлайн медиите отново се срамуват да отразят изказани от мен факти, засягащи крупни интереси в енергетиката и по-специално повишението на тока за бизнеса през последните месеци. Става въпрос за борсова спекула, осъществена основно от български и сръбски фирми: Българската фирма е собственост на Румяна Георгиева, жената на индустриалеца Николай Вълканов (собственик на “Минстрой холдинг”, неговият Институт по минно дело плати нашумелия милионен хонорар на Ахмед Доган за консултантски услуги като хидрогеолог – б.р.) Георгиева е закупила около 25% от електроенергията на свободния пазар за 2018 г. на ниски цени и в момента я продава двойно по-скъпо. Преди два дни, КРИБ и други работодателски организации поискаха среща с премиера и протестираха срещу високите цени, с които ги изнудват търговците. Дори поискаха оставката на министър Петкова. Странно поведение. Защо не притиснат техния зам.-председател Вълканов да свали цените и кому е нужен този театър пред медиите?

Та се питаме: да не би след ТЕЦ “Варна” Доган да е решил да стане горд собственик и на АЕЦ “Белене”? И без това за строителството на централата най-убедителни изглеждат от Росатом, а за здравата руска връзка на Доган никой никога не се е съмнявал.

Умна е тази Теменужка. Или много изпълнителна. Никога не казва направо, кой има най-голяма полза от поредното рестартиране на АЕЦ “Белене” – трябва сами да се досещаме.

Фрог нюз

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар