Тервел Пулев го призна публично: Олимпиадата доказа, че жените са силния пол – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Представяме се повече от отлично в Токио, според мен повече отколкото сме очаквали. Жените са силният пол и това се доказа на тази олимпиада, не е чак толкова голяма изненада.

Така боксьорът 
Тервел Пулев
 коментира пред БНТ защо само жени носят медали за България от игрите в Токио.

По думите му до олимпийския връх се стига много трудно и затова е толкова желан, а в същото време рядко се достига.

“Конкуренцията в традиционните спортове, на които сме свикнали – борба, бокс, вдигане на тежести, бронзов медал,  радваме се дори на полуфинал, така че това е един невероятен къртовски труд, дългогодишен”, каза още Пулев.

Той не посочи кой е виновен за това, че отиваме на олимпиада на олимпийския принцип – за участието. Според него трябва да се направи задълбочен анализ, за да се видят причините, но според него има върху какво да се работи.

“Моето лично мнение е, че медалите са плод на дългогодишен труд на състезателите и на лишения от тяхна страна. Мисля, че държавата би могла да направи още малко”, смята боксьорът.

По думите му боксът е много популярен сред жените и малките момичета. Според него спортът е една от малкото сфери в България, които още функционират.

Той си спомни какво е било на Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

“Това е едно вълшебно чувство, това е едно невероятно нещо, смесица от различни неща – от еуфорията, трудностите, напрежението, всичко така е много миксирано в един месец, в който пребиваваш в олимпийското село. Просто мога да съм благодарен, че съм се класирал и съм успял да отида там”, допълни Пулев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар