Терзиев: Наложително е да се спре движението под моста на Околовръстното шосе на София

Терзиев: Наложително е да се спре движението под моста на Околовръстното шосе на София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Терзиев: Наложително е да се спре движението под моста на Околовръстното шосе на София

Според експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) имаме сериозен проблем, допълни столичният кмет

Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. “Младост”, каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти.

Получихме сигнал преди два дни от граждани и веднага се активизирахме, каза кметът. Това, което направихме, е да възложим бърз технически анализ, получихме го този анализ днес и той казва, че е наложително да се спре движението под конструкцията, каза думите на Терзиев.

Според експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) имаме сериозен проблем, допълни Терзиев. Трябва да се затвори и да се направи още по-подробно обследване и да се направи план за реконструкция на базата на това, което излезе от обследването.

Това, по което ние работим, е временна организация на движението, очакваме следващите дни да е готов проекта и веднага да бъде изпратен на Столичната дирекция на вътрешните работи за съгласуване, допълни той.

Според Иван Василев, зам.-кмет с ​​​​​​​направление “Финанси и здравеопазване” ​​​​​​​и ​​​​​​​временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по “Обществено строителство”, 45 дни ще отнеме детайлното обследване на мостовото съоръжение, след което ще започне реконструкцията му.

От 00:00 часа на 31 май ще бъде спряно движението като е направена съответната организация на движението, на градския транспорт, на целия трафик, обясни още Иван Василев.

Още преди два дни затворихме горната част, сега затваряме и връзката с “Младост”, за да може да сме сигурни, че хората в София са в безопасност, допълни зам.-кметът.

На 28 май от Столичната община съобщиха, че временно се затваря за движение надлезът на Софийския околовръстен път на бул. “България” до кв. “Бояна” с цел безопасност. Движението ще се извършва през пътния възел кв. “Бояна” – Околовръстен път.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар