Терзиев: Предприели сме необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на гражданите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предприели сме необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на гражданите. Засилваме полицейското присъствие в централната градска част и други райони, в които има сборища на лица с различен произход. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията във връзка със сигурността в столицата. Той подчерта, че мерките се налагат заради двата инцидента от последните няколко дни в центъра на града.

Калин Стоянов добави, че се засилва и полицейското присъствие около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.

Министърът отбеляза инициираната от ГЕРБ-СДС и ДПС законодателна промяна в Закона за МВР и Закона за администрацията, която ще даде възможност да се назначат нужните 1264 бройки по линия на “Гранична полиция” и около 260 полицейски служители, които ще поемат охраната на петте центъра за настаняване. От МВР са констатирани в последните месеци доста пропуски в центровете и са издадени препоръки, подчерта вътрешният министър.

Калин Стоянов посочи, че последната година няма увеличение на случаите на инциденти с мигранти у нас.

Синхронизират се действията на Общината и МВР, заяви столичният кмет Васил Терзиев. “Не е въпрос само на мигранти. От доста време има големи струпвания на групи, български младежи и чуждестранни туристи, които нарушават спокойствието на другите, пречат на обществения ред”, каза Терзиев. Той добави, че е решено да се засилят патрулите в столицата и да се проверяват тези големи струпвания на групи.

“Целта ни е хората да усетят, че има ред в този град”, посочи кметът, цитиран от БТА.

Във връзка с видеонаблюдението в столицата Васил Терзиев коментира, че в София има около 3800 камери, които са интегрирани към системата на МВР. Броят им ще се увеличава, добави той.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар