Терзийски и Маринов прикривали купен вот, свързан с ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прави впечатление това, че в сравнение до 4 април, наблюдаваме сравнително засилена активност на МВР. Тези дейности, в сравнение с предходните избори има много по-вероятна причина е, че Терзийски и Маринов са кандидати за депутати от листите на ГЕРБ. Те никога няма да разкрият престъпления, които са свързани с ГЕРБ. Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков на отчет пред медиите.

„До четвърти април има около 1000 подадени сигнала за извършени престъпления за купуване на гласове, но има образувани досъдебни производства, които могат да бъдат изброени на едната ми ръка“, допълни той.

„По една или друга причина, придходното ръководство на МВР, не е полагало усилия за противодействие на такъв тип престъпления“, коментира Рашков.

„Много настъпателно атакувахме групите в страната, които се занимават с покупко-продажба на гласове“, продължи той.

„Струва ми се, че в нашата страна, се е утвърдила практиката да се купуват и продават гласове, когато дойде време за избори. Тази практика се е развивала и упражнявала съвсем спокойно, необезпокоявана от никого. И според мен, ние да регистрираме тези успехи, е именно това спокойствие. Районите Гурково, около Стара Заговара, Твърдица, Хасковска област, са наситени с лица, които се занимават с такива деяния. Тези търговци на гласове си служат с различни подходи, когато искат да ангажират български граждани да гласуват за една или друга партия. Давани са дърва, хляб, брашно, леща и други подобни, разбира се и пари, в размер 30, 40, 50 и малко повече лева. Така може да бъде подкупен бедният човек“, изтъкна още той.

„Можем да кажем, че в предизборното състезание, бедността е средство за победа“, заключи вътрешният министър.

Дори и когато предприемаме задържане на лица, ангажиране на една или друга политическа партия, за 24 часа, има протести пред полицейските управления, както беше в Поморие и Бургаска област. Това са представители на една и съща партия (бел. ред ГЕРБ), коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков относно акциите срещу купен вот в страната.

“Провеждаме полицейски операции в Кърджалийска област, днеска, вчера. Те са основани на данни, че служители, в Държавното горско стопанство, дават или не дават дърва за огрев на хората там и това решение се взима от това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или няма да гласува за ГЕРБ. По телефона, на регионалния директор на вътрешните работи в Кърджали, се обажда бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева със заплахи за уволнение. Аз имам телефона на тази жена, разговорът е проведен след 22 часа. Заплаха, закана“, отново хвърли обвинения срещу ГЕРБ Бойко Рашков.

„В Гурково видях една публикация тази сутрин, но може би някои от вас не са я доловили. Кметът на Гурково и синът му са задържани за същите действия. Те също са от ГЕРБ. В Кърджалийско става въпрос за Кирково, директорът на ДГС и бизнесменът, който се занимават с дърводобив, единият се казва Митко Манев и Митко Хабитов, и още един активист на ГЕРБ, са задържани. Грешката е моя, в Гурково са активисти на ДПС“, продължи Рашков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар