Терзийски: Кражбите и измамите са спаднали драстично заради пандемията – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Данните за 2020 г. показват понижение в извършването на всякакъв вид престъпна дейност. Сред тях най-много са намалели кражбите и измамите. Наблюдава се същото ниво на престъпна дейност при домашното насилие, в сравнение с 2019 г. Всичко останало върви надолу. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски. Той коментира и опита за въоръжен грабеж на магазин в София, при който жена нахлу в магазин на голяма хранителна верига, насочи пистолет в слепоочието на касиерката и поиска оборота. 

Министърът посочи, че жената е на 34 години без криминални прояви.

“Характерното за случая е, че тя не е предприела мерки, за да се дегизира. Задържана е за 72 часа и ще бъдат назначени психиатрични експертизи. Нямаме данни да работи някъде, вероятно е безработна. Причините и мотивите се изясняват. Оръжието е било газово и законнопритежавано, на неин близък”, поясни Терзийски и добави, че обясненията на извършителката не са достатъчно адекватни.

Министърът обърна внимание и на случая, при който рецидивист се представи за касиер и открадна част от пенсията на възрастен мъж в София.

“Задържаният много скоро е излязъл от затвора и към настоящия момент сме документирали два случая, извършени от него. Мисля, че ще си получи заслуженото”, добави Терзийски.

Терзийски обясни, че икономическата ситуация в страната се отразява на криминогенната обстановка.

“Нормално е когато намаляват доходите на хората, ако имат самосъзнание и нямат престъпна наклонност, да спазват правилата в обществения живот. Има обаче такива, които ще изпаднат в безизходица, и може да извършат нещо”, поясни той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар