Терористична атака срещу товарен кораб на Иран в Средиземно море

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ирански товарен кораб е бил подложен в сряда на “терористична атака” в Средиземно море, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на иранската държана телевизия. Имало е експлозия, но не са дадени жертви.

Според Али Гиасян, говорител на държавната корабоплавателна компания, при атаката са нанесени щети на кораба “Шадр е Корд”, който плавал за Европа. “Взривно устройство” е повредило корпуса на плавателния съд и е предизвикало малък пожар, който бързо е бил угасен. Гиасян заяви, че подобни терористични и пиратски нападения са в разрез с международните правила и извършителите ще бъдат преследвани чрез компетентните международни организации.

Съобщено бе, че след оценка на щетите корабът ще продължа курса си. Не бе казано чия е вината за нападението.

По-рано тази седмица Израел обвини иранския Корпус на революционните гвардейци, че през февруари в международни води край Оманския залив е прикрепил взривно устройство към товарния кораб “Хелиос рей”, който е израелска собственост. Той плавал от Саудитска Арабия за Сингапур. Израел каза, че взривът е причинил сериозни щети и се е наложило плавателният съд да се върне в Дубай, за да се гарантира сигурността на екипажа. Иран, който не признава държавата Израел и подкрепя антиизраелски въоръжени групировки, отрече да има нещо общо със случилото се.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар