Терористично нападение в Мелбърн, един мъж е загинал – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Терористично нападение е извършено в Мелбърн. Въоръжен мъж е убил един човек, след което е взел жена за заложник и се е укрил в апартамент в предградие на австралийския град. По-късно униформените са успели да освободят заложничката. Нападателят е бил ликвидиран.

По време на операцията трима полицаи са били ранени. За щастие жената е невредима, предаде БНТ.

Според премиера на Австралия Малкълм Търнбул става въпрос за терористична атака. Самоличността на нападателя е установена. Става въпрос за 29-годишния Саид Хаир. Той е с дълго криминално досие, лежал е в затвора и е бил заподозрян за съучастие в атаката срещу военна база в Сидни.

Името му е Якуб Хайре. На 29 години е и е пристигнал в Австралия от Сомалия. През 2009 г. е бил съден за атака срещу военна база, но е бил оправдан. По-късно обаче е бил вкаран в затвора за углавно престъпление. В края на миналата година Хайре е бил предсрочно освободен, предаде ТАСС.

Заради нападението Малкълм Търнул обяви, че в близко бъдеще възнамерява да повдигне въпроса и да обсъди с властите в страната възможността за затягане на условията за предсрочно освобождаване на доказани престъпници. “Има прекалено много случаи, при които освободени по този начин хора извършват подобни престъпления”, каза Търнбул.

Паралелно с това австралийският премиер обяви, че няма данни нападението да е било организирано. “Тази терористична атака не е част от някаква координирана акция. Никой, освен ликвидирания престъпник, не е причастен към нея”, каза още Търнбул.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар