Тестват препарат против стареене върху хора

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компания Rubedo Life Sciences набра 40 милиона долара, за да започне тестове на препарат против стареене върху хора, пише New Atlas.

Базираният в Калифорния стартъп е нарекъл лекарството си RLS-1469. То е предназначено да се насочи към стареещите клетки, които причиняват заболявания, свързани с възрастта.

Тъй като хората живеят по-дълго, подобряването на качеството на живот е от първостепенно значение“, каза Алекс Морган, партньор в Khosla Ventures, който се включи, за да финансира първия кръг на Rubedo за финансиране на рисков капитал. “Rubedo е насочен към стареещи или застаряващи клетки, които предизвикват заболявания, свързани с възрастта. Това първо изпитание може да ни приближи с още една стъпка към постигане на по-добро здраве.”

Стареещите клетки остаряват и трайно спират да се делят, но не умират. С течение на времето те се натрупват в тъканите и освобождават високи нива на възпалителни химикали и имуномодулатори, които допринасят за стареенето.

Rubedo планира първо да предприеме проучвания от фаза 1, за да оцени ефективността на RLS-1469 при лечение на нелечими възпалителни кожни състояния, хроничен атопичен дерматит и хроничен псориазис.

Предклиничните данни показват, че лекарството значително намалява стареещите клетки в кожата, които предизвикват тези хронични дегенеративни състояния и се надяваме, че RLS-1469 ще осигури дългосрочно облекчение на пациентите с тях.

Rubedo също така разработва други терапии, които селективно са насочени към стареещи клетки при белодробни заболявания. Компанията разполага и с изкуствен интелект, който идентифицира специфични медикаменти.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар