ТЕСТ: Какво видяхте първо и какво казва то за вас?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Интересен тест, с помощта на който може да разберете повече за себе си – как работи вашата психика и какъв човек сте.

ТЕСТ: Какво видяхте първо и какво казва то за вас?
 © iStock

Вглеждането в изображение е сложен процес, който на пръв поглед изглежда нещо лесно, отнемащо ни само няколко секунди. Опростено казано, светлината преминава през ретината и след това предава информацията към мозъка, който от своя страна ни „показва“ дадената картина.Според невролозите зрителната кора се формира от няколко слоя, които действат йерархично. При хората зрението е най-развитото сетиво и повечето области на мозъка участват в разпознаването и кодирането на визуални стимули. По този начин тези стимули се предават на мозъка, където се трансформират в образи.


Следователно функцията на зрителната кора е да предскаже какво съзнанието приема като краен образ. С други думи – виждаме това, което „искаме“ да видим, а не винаги това, което всъщност е там.

Ето защо подобни зрителни тестове могат да дадат повече информация за психиката и личността на човек.

Добави описание

Kоя фигура забелязахте първо – тази на стария мъж или на младата жена?

Отговорът разкрива по какъв начин работи вашата психика и повече за личността ви.

Стар мъж

Вие сте спокойни, честни и много лоялни. Вашите близки хора ви оценяват, вярват във вас и смятат, че сте достойни за уважение и може да ви се има доверие. Вие сте лидер по природа и имате много остър аналитичен усет, който ви помага да взимате правилните решения. Обичате да поемате инициативи, още повече, когато по този начин може да помогнете на другите.

Вашите цели винаги са прецизно и внимателно планирани. Не оставяте нищо на случайността и предпочитате да избягвате необмислени ходове и рискове, които могат да компрометират крайната ви цел. Вие сте перфекционисти и невинаги сте склонни да отстъпвате задължения и на другите. Това от своя страна може да ви направи по-предразположени към стрес.

Млада жена

Вие сте енергични, на моменти импулсивни и носите със себе си духа на ентусиазма. Обичате новите преживявания, вълнението, което те носят и не се задоволявате с простата рутина. Това ваше желание за бягство от застоя и за нови неща ви кара винаги да планирате нещо – дори приключенско.

Имате високо ниво на емпатия, разбирате чувствата и настроенията на близките си хора. Вие пък им влияете, като често им давате от своята жизненост и оптимизъм. Притежавате силна решителност, която ви помага не само да се наслаждавате на живота, но и да постигате това, което искате.

Вижте още подобни тестове:

ТЕСТ: Какво видяхте първо – то говори ясно за вас

Какво разкрива за вас този тест с оптична илюзия?

ТЕСТ: Първото нещо, което видите, ви описва с една дума

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар