ТЕСТ: Какво казва за вас любимото ви цвете

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има ли връзка между характера на човека и цветето, които харесва? Оказва се, че да. Изберете си цвете и вижте що за човек сте?

ТЕСТ: Какво казва за вас любимото ви цвете
 © iStock.com, Колаж: Розали

Италиански психолози изготвиха интересна съпоставка, базирана на съвсем сериозни проучвания с участници с различна възраст, пол, професия и социален статус. Този своеобразен „зодиак“ не зависи от датата на раждане, нито от това на коя планета сте подвластни.Има значение единствено това, към кое цвете изпитвате интуитивни, подсъзнателни пристрастия, чувствате го някак близко до вашата душа. Именно то издава и какъв човек всъщност сте.


Психолозите дори стигат до следващо ниво – те горещо препоръчват любимото цвете да се отглежда у дома (или в градината, ако имате такава), за да ви носи късмет и да ви закриля.

 

Изберете си цвете и вижте що за човек сте?…

 

Лилиум

Лилиум

Това цвете, според древните гърци, е родено от капките кърма, паднали на земята от гръдта на божествената Хера, съпруга на Зевс. То е и едно от най-старите, използвани за декоративни цели. А древните египтяни все още го смятат за емблема на суверенитета и девствеността на момичетата.
 

Що за човек сте? Който избере лилиум, е много достоен човек, надарен със силна харизма, но в същото време – с доброта на ума. Белият цвят се отнася до чистотата и целомъдрието, дори според християнската символика.

Лилиумът може да се даде на горда, честна и благородна жена, за да може тя да се счита за кралица.

 

Хортензия

Хортензия

В Китай е известна като „цветето на осемте безсмъртни“, а в Япония я наричат „роза на Япония“. В миналото са я използвали срещу пиянство и са забърквали от цветовете й отвари, които са се сервирали на погребения и сватби. Смятало се е, че тя помага да човек да се свърже с духовете на починалите.

Що за човек сте? Хортензията е наистина красиво цвете, но има специфични нужди и не расте добре навсякъде. Може би поради тази причина се счита, че е цвете на гордостта, харесвано от студени и високомерни хора.

Предпочитанията към хортензията показват обаче, че човекът има силно самосъзнание и съвест. В някои страни се подарява при първа среща, ако единият от бъдещите партньори счита, че именно това е човекът, с когото желае да се свърже завинаги.

Бялата хортензия показва желание за искрена любов, синята – капризен характер, а розовата – че човекът, който я получава, е единственият обичан и с него желаем да споделяме радости и тъги в любовта.

 

Маргарита

Маргарита

Маргаритата символизира невинната любов, по детски чиста и лишена от чувство за вина или грях. Това е цветето, което се свързва най-силно с чистотата и простотата, със слънцето в живота.

Що за човек сте? Маргаритката се смята за символ на младостта, безгрижността и спокойствието. Хората, които я избират, са точно такива: весели, щастливи, винаги готови да се смеят, заобиколени от приятели.

Подаряването на маргарити показва много добродетели и е залог за вечна любов.

 

ТЕСТ: Изберете роза и научете повече за личността си

 

Rozali.com » Хороскоп » Загадъчно ТЕСТ: Изберете роза и научете повече за личността си

 

Теменужка

Теменужка

Тя е красиво и ароматно цвете, макар и много малко. Може би затова основното й значение е скромността. И виолетката е част от древногръцките легенди и митове. Върховният бог Зевс се влюбил в красивата Виола, но за да я предпази от гнева на съпругата си, я преобразил в животно. Сълзите на Виола паднали на земята и се превърнали в ароматни виолетки.

Що за човек сте? Тя е любимо цвете на прост и резервиран човек, срамежлив и скромен, но изключително щедър. Сърцевидните листа на това цвете подсказват какви личности го харесват: нежни, любящи, чувствителни души.

Подаряването й означава пожелание за късмет, но също така е символ на чистата и романтична любов.

 

Лале

Лале

Розовото лале държи първенството като „цвете на любовта“. То има перфектна форма и е символ на любовта, своеобразна декларация за силни чувства и вярност. Легендата разказва, че е родено от кръвта на млад мъж, който се самоубива от любов.
 

Що за човек сте? Лалето се свързва с разнообразни личности: любопитни, любители на новостите, търсачи на приключения… Да се подари бяло лале означава прошка, розовото показва любов, докато червеното е вече символ на много силната и трайна обич.

Жълтите лалета олицетворяват щастието, а пъстрите са комплимент за красотата на човека, на който се подаряват.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ:

Откраднете си цвете-талисман от другите зодии!

 

 

Карамфил

Карамфил

В древногръцката митология цветето е символ на силата. Бил е любимото цвете на богинята на лова Диана.

Що за човек сте? Карамфилът се харесва на талантливите хора, независимо дали са професионалисти, или просто любители на културата, историята и философията. Обикновено тези, които харесват това цвете, обичат да изучават чужди езици и древни култури. Карамфилът символизира силата и благородството. Има значение и цветът.

Белият е знак за вечна вярност, розовият – за нежност и привързаност, жълтият – за нерешителност и несигурност на чувствата си, червеният – за страстна любов. В общ план карамфилът е олицетворение на добротата.

ВИЖТЕ ЩО ЗА ЧОВЕК СТЕ?

►Ако вашето любимо цвете е сред цветята по-долу 

 

ВИЖТЕ ЩО ЗА ЧОВЕК СТЕ? Ако вашето любимо цвете е сред цветята по-долу

Източник: rozali.com

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар