ТЕСТ: Открийте скритите си черти

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Направете този тест, за да научите нещо ново за себе си и своя характер.

ТЕСТ: Открийте скритите си черти
 © iStock

Психометрията е техника за оценка на различни типове личност. Когато наблюдаваме различни форми, автоматично биваме привлечени от една от тях. Този избор се определя от образованието, средата, опита във взаимоотношенията, професията и характеристиките на когнитивното функциониране. Това означава, че резултатите от този тест могат да се променят с времето в зависимост от промените, които хората изживяват.

Разгледайте ги внимателно трите форми огледала и изберете това, което ви привлича най-силно.

Добави описание

 

Кръгло огледало

Хората, които избират това огледало, се фокусират повече върху другите, а не върху себе си. Те са прекрасни слушатели, които могат да дадат ценни съвети и да „почетат“ други хора. Във всеки конфликт те са готови да играят ролята на миротворци, както и лесно могат да влязат в разговор дори с непознати. Хората, избрали кръглото огледало, са нелогични и непоследователни, донякъде мързеливи, щедри и чувствителни. Обикновено имат дълбок и приятен глас и добро чувство за хумор. Отличават се с неустоим чар, ентусиазъм в речта и любов към удобното и дори ежедневно облекло.

Триъгълно огледало

Хората, които избират това огледало, притежават лидерски качества. Те обаче са по-фокусирани върху успехите сами по себе си, отколкото върху работата и производителността. Фокусирани са върху собствените си желания и се чувстват добре в силно конкурентна среда, знаят как да вземат решения не само за себе си, но и за другите и това им харесва. Тези хора ценят репутацията си, във всяка ситуация могат да изградят ефективен и смислен диалог, достоен за най-талантливите политици. Те са уважавани от другите. Що се отнася до личните качества на хората, избрали триъгълното огледало, те имат склонност да бъдат работохолици, трудно ситуация може да ги дестабилизира, стремят се да бъдат напълно информирани и знаят как да решават проблемите.

Правоъгълно/квадратно огледало

Когато вземат решения, тези хора се ръководят от принципите на логиката и притежават завидна самоогранизация. Тяхното усърдие, съчетано с решителност и упоритост, ги прави много ефективни при решаването на проблеми. Избралите тази форма огледало, се отличават с практичност, точност, рационално мислене, уважение към конвенциите, лоялност в личните отношения и в идеите си. Предпочитат да говорят тихо и без да бързат и не обичат да повишават тон. Представителите на този тип личности предпочитат по-традиционно облекло с изчистени форми и цветове.

Вижте още:

ТЕСТ: Коя е думата, описваща най-добре вашата личност?

ТЕСТ: Каква мъдрост носите в себе си?

ТЕСТ: Кои са важните аспекти от вашия характер?

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар