ТЕСТ: С какви проблеми се сблъсквате в момента?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почти всички хора са склонни да рисуват драсканици в моменти на размисъл или безпокойство. Опитайте сега да вземете химикал или молив и да нарисувате нещо безцелно върху лист хартия.

ТЕСТ: С какви проблеми се сблъсквате в момента?
 © iStock

Мислите си, че това са просто разхвърляни линии? Истината е, че те могат да разкрият много за сегашното ви състояние, както и за вашите личностни черти. Сравнете вашата рисунка с предложените фрагменти и изберете най-сходния. Неговото тълкувание ще се отнася за вас.

* Ако в момента нямате възможност да нарисувате нещо, изберете една от драсканиците, която привлича най-много вниманието ви.

Добави описание

 

Вариант 1

Ако постоянно рисувате такива драсканици, това означава, че имате две еднакво важни цели или нужди. Може би ви привличат две различни професии, в едната от които сте се реализирали, но втората все още ви привлича или ви е хоби. Или пък сега сте на кръстопът, тъй като имате две възможности за по-нататъшно развитие на живота ви, но всяка има приблизително еднакъв брой плюсове и минуси. Основното е, че тези две посоки (за каквото и да се отнасят) са еднакво важни за вас. Опитайте се да намерите възможност да приложите и двете желания или да намерите разумен компромис. Постоянната вътрешна борба е изтощителна за вас. Дайте си време да „узрее” решението, което търсите, но не забравяйте да фиксирате точна дата, когато трябва да се върнете и да преразгледате отново темата.

Вариант 2

В момента работите за бъдещето си. Вашите действия са насочени към разширяване в една конкретна или в повече сфери от живота ви. Вие обаче се притеснявате за нещо, което според вас е останало недовършено и заради което не успявате напълно да продължите напред. За да подпомогнете този процес, задайте си следните въпроси:

„Защо беше това в живота ми? На какво ме научи? “, „Какво мога да направя различно в бъдеще?“.

Кажете „благодаря“ на съдбата за преживяното и продължете напред, като вземете предвид натрупания опит.

Вариант 3

Сега сте изправени пред трудни проблеми, заради което усещате напрежение от тежестта на отговорностите ви. Това също така се отразява на физическото и емоционалното ви състояние. Въпреки това всяко предизвикателство в живота е възможност да станете по-силни, да натрупате повече знания, да си поставите нови цели. Житейските трудности са като трамплин за растеж, макар и болезнен. Помислете какво трябва да предприемете лично вие, какви възможности имате, на какво и на кого можете да разчитате. Не забравяйте, че колкото и трудно да е в момента, това е само период и вие имате вътрешната сила да преминете през него.

Добави описание

Вариант 4

Вие сте креативна личност, имате голям потенциал и уникален поглед към света. Имате много идеи и желание да ги реализирате, но все още не можете да подредите приоритетите си и да изберете най-важното и първостепенното. Разбира се, за един творец това състояние е доста типично. Като начало се опитайте да включите логика и да разберете в коя област имате повече възможности и ресурси. Опишете подробно какви резултати бихте искали да получите. С това ще ви стане ясно в каква посока да се движите. Ако имате любим човек, който е авторитетен за вас, посъветвайте се с него. Но вземете решението сами.

Вариант 5

В момента сте разочаровани от нещо, може би сте ядосани и сякаш всичко и всички са против вас. Това усещане за житейско напрежение е свързано с някакви неприятни, текущи събития или крах на надежди. Възстановете силите си и потърсете някого, на когото имате пълно доверие. Споделете как се чувствате. Ако не се сещате за такъв човек, опишете случилото се и емоциите си като писмо до самите себе си или дори като история. Също така не забравяйте, че всяка криза означава нови възможности. Въпреки че в момента може да не са видими за вас, не спирайте да вярвате, че все пак ги има. И след време определено ще ги видите.

Вариант 6

Може да сте в процес на намиране на самоличността си. Сякаш в момента чувствате, че старият свят се променя и се опитвате да го задържите. Имате страх от непознатото и от това да рискувате. За да се чувствате по-спокойни в тези неспокойни за вас времена, вгледайте се в себе си и усетете силата, която носите. Фокусирайте се върху стабилната структура, с която разполагате и която ще ви задържи дори в период на „земетресение“. Намерете си помощници, както и съставете план за действие. Преосмислете живота си, действията си и резултатите от тях. Ще видите нови възможности.

Добави описание

Вариант 7

Най-вероятно се стремите да намерите хармония и баланс в живота си. Всеки човек иска да постигне състояние на хармония, но този процес е сложен и безкраен. Искате всичко да е перфектно, но не става така. Не бъдете твърде сурови към себе си и другите. Приемете живота такъв, какъвто е: с подаръци и загуби, срещи и раздели, с радости и скърби. И преди всичко приемете себе си, с всичките си предимства и недостатъци. Стремете се да живеете максимално пълноценно собствения си живот. Ако в момента не разбирате къде и към какво се стремите, вземете почивка и просто живейте, уловете прекрасни моменти и оценете малките подаръци на съдбата.

Вариант 8

В момента се чувствате не напълно удовлетворени от себе си, защото от една страна вървите към целите си, но от друга преживявате възходи и падения. Струва ви се, че всичко е същото, всички надежди и начинания са замразени във времето и не носят дългоочаквания резултат. Все пак бъдете търпеливи и се научете да се отпускате. Необходимо е повече време, за да се сбъднат вашите желания. Похвалете себе си за своята издръжливост и всяка малка победа, преди да се насладите на голямата награда. Вземете си почивка, ако е необходимо и преразгледайте плана си за живот отново, като вземете предвид всичките си нужди.

Вижте още тестове:

ТЕСТ: Кой е най-големият ви страх?

ТЕСТ: Какво е психическото ви състояние?

ТЕСТ: Накъде ще ви отведе животът?

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар