Технологична есен – джаджите, които подобряват живота ни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Есента вече чука на вратата. В сезона, който ни връща обратно в реалността, често обръщаме поглед към технологичните джаджи, които могат да направят живота и динамичното ни ежедневие по-лесни. Ето как чрез иновациите можем да направим по-удобна нашата есен.

“Хартиен” таблет
Снимка: remarkable.com

В днешния дигитален свят често губим връзка с реалността. Хартията вече е отживелица, а много от нас дори не са докосвали химикалка от години. Затова наскоро беше разработен таблетът reMarkable, който имитира хартията и нейните качества. Това иновативно устройство се продава с портативна писалка, с която може да се пише, скицира и рисува върху таблета. За максимално “хартиено” усещане, дисплеят идеално имитира лист хартия не само визуално, но и при контакт с писалката.


Революционната технология, която е наречена “електронно мастило”, позволява максимално хартиено изживяване. Също така има включени аудио ефекти, наподобяващи прелистване на страници и характерния звук, който чуваме, докато пишем на хартия. Тази джаджа, освен че предоставя усещането на хартия, има много други полезни функции, които улесняват нашето ежедневие. Технологията “електронно мастило” хаби сравнително по-малко енергия и батерията на таблета държи по-дълго. Устройството може да издържи няколко дни само с едно зареждане. Функцията за четене на електронни книги също е включена в пакета. С помощта на тази джаджа можем да върнем хартията в живота си, пестейки ресурси и енергия.

Устойчива музика


Снимка: urbanista.com

Имаме добра новина за всички меломани, които са фенове на добрия звук и устойчивия начин на живот. И тази новина се нарича Malibu, безжична тонколона, която се зарежда от слънцето и отразява визията за шведски дизайн на банда Urbanista. Bluetooth високоговорителят се зарежда сам с помощта на вградената си слънчева клетка. Самозареждащият се безжичен високоговорител се захранва сам, когато е изложен както на вътрешна, така и на външна светлина, или докато има наличен източник на светлина. Това устройство е първият в света безжичен високоговорител със слънчево зареждане с интегрирана технология от слънчеви клетки, наречена Powerfoyle. Urbanista Malibu също идва със собствено приложение, в което потребителите могат да персонализират качеството на звука.

Електрически скутер куфар?


Снимка: motocompacto.honda.com

Преди броени дни се появи новината, че Японската автомобилна компания Honda възроди един от своите класически модели от 1980-а – Motocompacto и това развълнува всички, които обичат японския дизайн и решенията за лесно придвижване.

Моделът е електрически скутер, който се сгъва и се превръща в куфарче, така че да може да се пренася лесно от точка до точка. Това е решение, предназначено за почитателите на свободното придвижване, които обаче ценят времето си и не искат да разхищават ресурси. Motocompacto има малка батерия от 6,8 Ah, която осигурява достатъчно мощност за пробег от 12 мили и ще се зареди отново за три часа и половина. Максималната скорост е само 15 мили в час, което го прави перфектен за спокойно придвижване в градска среда. След пристигане на дестинацията скутерът се сгъва обратно в собствената си кутия, която тежи 19 кг. И може да се побере в багажник на кола или да се остави на паркинг за велосипеди.

Бездимна алтернатива на следващо ниво


Снимка: instagram.com/iqos_bg

Говорейки за технологиите, които правят тази есен още по-вълнуваща, не можем да подминем новината, че от 3-ти октомври на пазара у нас идва революционното устройство IQOS ILUMA – следващото ниво при бездимните алтернативи.

Устройството е налично в три варианта. Отличават се със стилна и изчистена визия, която поставя акцент върху срещата между функционалността и добрия дизайн. Звездата в IQOS ILUMA портфолиото е IQOS ILUMA PRIME, който идва в 4 цвята – златно каки, вулканичночерно, нефритенозелено и пясъчен бронз. Следват го IQOS ILUMA и IQOS ILUMA ONE, който пък впечатлява в 5 нюанса.

И трите устройства използват иновативната система за индукционно нагряване SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™, не се нуждаят от почистване и доставят до 2 последователни сесии с един заряд на холдъра и до 20 сесии с едно зареждане на джобното зарядно. Както всички предишни версии на бездимната алтернатива, ILUMA нагрява истински тютюн, без да го гори – затова отделя 95% по-малко вредни вещества в сравнение с конвенционалните цигари и е научно доказана по-добра алтернатива за всички онези пълнолетни пушачи, които иначе биха продължили да пушат.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар