ТЕЦ “Марица” 3 започва обследване и проектни проучвания за преминаване към чисто производство

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ТЕЦ “Марица” 3 изпълнява стриктно условията на комплексното си разрешително и изпълнява всички предписания на РИОСВ-Хасково относно дейността си и подобряване на параметрите на екологичната среда в Димитроврад, съобщиха от централата.

В тази връзка ТЕЦ-ът е сключил договор с една от водещите фирми в областта на енергетиката “Енергоремонт Гълъбово” за обследване на съоръженията си и подобряване на производствения процес.Централата е планирала спиране във връзка с плана си за модернизация. По време на обследването ще бъдат рехабилитирани съоръженията и планирани дейностите по обновяванетоим за постигане на по – чисто производство.


За изпълнение на целите на Европейския зелен пакт ТЕЦ “Марица” 3 започва и инвестиционна дейност по замяна на част от въглищата като основно гориво и внедряването на изцяло зелена технология за производството на електрическаенергия от биогаз.

Като отговорно предприятие централата закупи за нуждите на Общината още две измервателни станции, които да гарантират контрола на качеството на въздуха в града.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар