Те хвърлиха света в потрес! Най-младите майки (СНИМКИ)

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ШОК! Детето роди дете! В наши дни сме свикнали да се втрещяваме, когато прочетем в пресата новина, че момиче на 14 години е дало живот на бебе, но тези истории наистина  ще ви смаят.

В света са известни редица случаи на деца, които раждат деца. Такива са историите на Аня от Русия и Хилда Трухилио от Перу, които раждат първото си дете на възраст от 8 години и 7 месеца.

Към техните шокиращи бременности по време на ранна детска възраст можем да добавим и тези на Мум Зи от Нигерия, която става майка за пръв път на възраст от 8 години и 5 месеца и на Грисилдина Акута от Колумбия, която дава живот на бебето си на 8 години и 2 месеца.
Най-шокирани обаче ще останете от факта, че най-младата майка ражда на скромната възраст от 5 години и 7 месеца. Това е Лина Медина от Перу, която записва името си историята на медицината, като най-младата майка, родила дете.
Лина ражда на 14 май 1939 г. с цезарово сечение своя син Герардо (2,7 кг.) на възраст 5 години, 7 месеца и 21 дни. И до днес тя остава най-младият родител, регистриран в световната медицинска история. Любопитен е фактът, че момичето има менструация още от тригодишно. На 4 години пък тя е напълно оформена млада дама.Когато е на 5 години родителите на Лина забелязват, че нещо става с детето им – коремът на момичето се подува и всички смятат, че е някакъв тумор. Когато обаче я завеждат при шаман, става ясно, че детето е бременно и само след един месец ще става майка. Така на 14 май 1939 година на бял свят се поява нейният наследник – напълно здраво момченце с тегло от 2 килограма и 700 грама.
Няколко години след като 5-годишното момиче ражда дето си, бащата на Лина завежда нея и бебето при различни специалисти в САЩ. След серия от изследвания е установено, че преждевременно развитие на Лина се дължи на рядък хормонален дисбаланс.
И до днес мистерията с бременността на Лина остава загадка. Дълго време бащата на момичето е бил разследван за сексуално насилие. По-късно се появила и друга хипотеза, според която бебето на Лина бил нейният брат-близнак, чиито клетки са се засадили в утробата на момичето още в периода на зародиш.
Друг фрапиращ история на дете-майка идва от тогавашния Съветски съюз. Елизавета Лиза Гриценко става родител на възраст от 6 години.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар