Тим Кук: Apple и Китай са в отношение на симбиоза

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple е в отношение на симбиоза с Китай, заяви днес главният изпълнителен директор на американския технологичен гигант Тим Кук, цитиран от Франс прес и БТА.

Кук каза това по време на свое посещение в Китай, където пристигна, за да участва в Китайския форум за развитие – събитие, организирано от китайската държава.Става дума за отношение на симбиоза, от което смятам, че и двете страни са извлекли полза. Apple и Китай пораснаха заедно“, изтъкна Кук в рамките на разговор за ролята на технологиите в образованието.


Кук направи това си изявление в момент, в който Apple проучва възможностите за трансфер на свои производствени мощности от Китай в други държави, отбелязва Франс прес.

Кук подчерта, че е важно да бъдат елиминирани разминаванията в качеството на образованието, което се предоставя съответно в градовете и селските райони. Освен това той призова младите хора да се научат да програмират и да развият критичното си мислене.

Кук каза още, че Apple ще увеличи до 100 милиона юана (13,5 милиона евро) средствата, които отделя за образователната си програма в селските райони на Китай.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар